Közélet

Az MTVA saját halottjának tekinti Jurkovics Jánost

Az MTVA saját halottjának tekinti Jurkovics Jánost

2013. február 19., kedd
Az MTVA saját halottjának tekinti Jurkovics Jánost

Saját halottjának tekinti a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Jurkovics Jánost, a közmédia Szegedi Stúdiójának néhai vezetőjét - tájékoztatta az MTVA Sajtóirodája kedden közleményben az MTI-t.

Az újságírót hosszú betegség után 53 éves korában érte a halál.

Jurkovics János

a Bessenyei György Tanárképző Főiskola és a MÚOSZ újságíró-iskolája elvégzése után, 1984-ben a Szolnok Megyei Néplapnál kezdett el dolgozni, majd több kollégájával együtt megalapította a Maholnap című, rendszerváltozást szorgalmazó hetilapot. Később létrehozta a Telegráf című újságot, amelyet főszerkesztőként jegyzett. Az újságíró 1992-ben kezdett el a Magyar Televízió híradójánál dolgozni. A következő esztendőtől a szolnoki tudósítói posztot töltötte be, egy országrész történéseiről informálta napról-napra a nézőket, egyúttal az MTV számos műsorának - A hét, Parlamenti Napló, Patrin, Mérleg, Aranyfüst - rendszeres alkotója volt. Az MTV Szegedi Körzeti Stúdióját 2001 óta irányította. Nevéhez több könyv, riport-dokumentumfilm fűződik, munkásságát számos szakmai díjjal ismerték el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.