Közélet

Adósságkonszolidációról tárgyalt a Belügyminisztérium és Szeged

Adósságkonszolidációról tárgyalt a Belügyminisztérium és Szeged

2013. február 20., szerda
Adósságkonszolidációról tárgyalt a Belügyminisztérium és Szeged

A Belügyminisztérium és a szegedi önkormányzat vezetői kedden adósságrendezési tárgyalást folytattak - tájékoztatta a belügyi tárca szerdán az MTI-t.

A minisztérium közölte: a tárgyaláson jelen volt

Pintér Sándor

belügyminiszter,

Tállai András

önkormányzati államtitkár és

Farkasné Gasparics Emese

önkormányzati helyettes államtitkár, az önkormányzatot pedig

Botka László

(MSZP) polgármester,

Solymos László

(MSZP) alpolgármester és

Mózes Ervin

főjegyző képviselte. A felek tárgyaltak az önkormányzat adósságállományának "bizonyos mértékű átvállalási lehetőségeiről" – áll a Belügyminisztérium közleményében, amelyben a megbeszélésekről részleteket nem közöltek.

Solymos László

alpolgármester az MTI kérdésére azt mondta, hogy az önkormányzat nem kívánja kommentálni a belügyi tárca közleményét. Botka László polgármester korábban, az önkormányzat 2013-as költségvetésének bemutatásakor elmondta, az adósságkonszolidáció során az állam a város 28 milliárd forintos adósságállományának várhatóan a felét vállalja át, ami az idén 485 millió forinttal csökkenti a település adósságszolgálatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.