Közélet

Keresik az ország legjobb orvosát - szegedi gyógyítók a TOP 15-ben!

Keresik az ország legjobb orvosát - szegedi gyógyítók a TOP 15-ben!

2013. január 18., péntek
Keresik az ország legjobb orvosát - szegedi gyógyítók a TOP 15-ben!

Néhány nappal ezelőtt elindult az idei „Astellas-díj – Az év orvosa” pályázat közönségszavazása, melynek során maguk a betegek dönthetik el, kit tekintenek a 2012-es év legnagyszerűbb, legemberségesebb gyógyítójának. Csongrád megyei orvos is a lista élmezőnyében tartózkodik, jelenleg négy szegedi gyógyító neve is szerepel a TOP 15-ös listán.

Ma elindul a szavazók által tavaly már megismert TOP-listák közlése. Az első lista a 2012-es Év orvosa pályázat közönségszavazásának mai állása alapján, az első 15 helyen szereplő orvos nevét tartalmazza. A lista folyamatos és erős mozgásban van, az egyes jelölteket még csak néhány tíz szavazat választja el egymástól. A jelöltek sorrendjén saját szavazataik megküldésével kizárólag a szavazók tudnak változtatni. A TOP10-es listát január 22-én, a TOP5-öt január 25-én és a TOP3-at pedig január 31-én hozzák nyilvánosságra. A csekély szavazatkülönbségek miatt ma még a zsűri által döntőbe juttatott 89 orvos mind reális eséllyel vesz részt a nemes megmérettetésben. A szervezők továbbra is arra buzdítanak minden érdeklődőt, hogy a saját orvosára és további két olyan jelöltre, akinek történetét a pályázati weboldalon kedvesnek találta, mielőbb voksoljon. Az Astellas-díj – Az év orvosa 2012 pályázat közönségszavazásában a TOP15 helyen szereplő orvosok neveit nem a ranglista, hanem ábécé-rendben közölték:

Prof. Dr. Barzó Pál idegsebész (Csongrád megye, Szeged)

Dr. Benyó Gábor gyermekgyógyász, onkológus orvos (Budapest) Prof. Dr. Bognár László idegsebész (Hajdú-Bihar megye, Debrecen) Dr. Dubravcsik Zsolt gasztroenterológus (Bács-Kiskun megye, Kecskemét) Dr. Garainé Dr. Pámer Zsuzsanna szemész (Baranya megye, Pécs) Dr. Harmat Zoltán radiológus (Baranya megye, Pécs)

Dr. Juhász László gyermeksebész (Csongrád megye, Szeged)

Dr. Kassai Tamás gyermek-traumatológus (Budapest) Dr. Mező Róbert ortopéd sebész (Budapest)

Dr. Raskó Zoltán sebész-traumatológus (Csongrád megye, Szeged)

Dr. Sántha Beáta sebész, fül-orr-gégész (Bács-Kiskun megye, Kecskemét) Dr. Szabó József sebész (Pest megye, Telki) Dr. Szegedi István gyermekonkológus (Hajdú-Bihar megye, Debrecen) Dr. Tanyi Miklós sebész-gasztroenterológus (Hajdú-Bihar megye, Debrecen)

Dr. Udvardi Judit gyermekgyógyász (Csongrád megye, Szeged)

A közönségszavazással kapcsolatban minden információ az

alábbi linken

érhető el. Az Astellas-díj – Az év orvosa 2012 pályázat weboldaláért

ide kell kattintani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.