Közélet

Giró-Szász: stabil az idei költségvetés

Giró-Szász: stabil az idei költségvetés

2013. január 25., péntek
Giró-Szász: stabil az idei költségvetés

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium több olyan javaslatot is benyújtott a kormánynak, ami stabilan tartja az idei költségvetést mind a bevételek, mind a határidők tekintetében - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő az M1 Ma reggel című műsorában pénteken.

A kormányszóvivő légből kapottnak és alaptalannak nevezte az ellenzék bírálatait, amelyek szerint a 10 százalékos rezsicsökkentés áfa-tartalma kiesik a költségvetésből. Elmondta, hogy azt az összeget, amelyet nem kell rezsire fordítani, részben megtakarítja a lakosság, egy másik részét pedig fogyasztásra fordítja, amely szintén forgalmi adót generál. A pénztárgépek bekapcsolása az adóhivatal rendszerébe szintén megtörténik, így ezek a bevételek is időben fognak beérkezni a büdzsébe - jelentette ki.

Giró-Szász András

emlékeztetett rá, hogy a költségvetésben további 400 milliárd forintos tartalék áll rendelkezésre. Közlése szerint az idei büdzsét egy nagyon alábecsült növekedési prognózis alapján tervezték, amelynél magasabbra számít a kormányzat. Példaként a tavalyi súlyos aszályt említette, amely bázisa az idei évre tervezett mezőgazdasági előrejelzésnek. Az autóiparban - a szektor saját becslése alapján - 2-2,5 szeres termelésnövekedés várható - tette hozzá. A kormányszóvivő szerint egy nagyobb növekedés az év második felében lehetővé teheti a pedagógus életpálya-modell bevezetését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.