Közélet

Csongrádon is ruhákat horgolnak a koraszülötteknek

Csongrádon is ruhákat horgolnak a koraszülötteknek

2013. január 10., csütörtök
Csongrádon is ruhákat horgolnak a koraszülötteknek

A debreceni akción felbuzdulva immár Csongrád megyében is elindult az akció, amelynek keretében a koraszülött babáknak készítenek kis ruhadarabokat. REGON-partnerünk, a Cívishír kezdeményezésére országszerte csatlakoztak, hogy kézzel kötött vagy horgolt ruhadarabokkal segítsék a klinika dolgozóinak munkáját.

A szentesi és a szegedi gyermekklinika apró babái kapják majd azokat a kicsi sapkákat, kesztyűcskéket, cipőcskéket, amelyeket önzetlen lányok-asszonyok kötnek-horgolnak majd. Ferencziné Révész Anikó szervező pár hónappal ezelőtt csatlakozott a debreceni klinika javára szerveződött akcióhoz, most pedig saját környezetében indította el a jótékony kezdeményezést. A koraszülött osztályokon 400 grammtól 6 kilóig fekszenek a kisbabák, akik valamilyen oknál fogva intenzív ellátást igényelnek. A sapkákra azért lenne nagy szükségük (22-32 cm a fejkörfogatuk), mert ezek a pici babák a fejükön keresztül nagyon sok hőt veszítenek, és a sapkákat ennek megakadályozására használnák. Kézzel kell készíteni a piciknek a ruhadarabokat, mert annyira aprók, hogy rájuk kereskedelmi forgalomban nem lehet kapni ilyesmit. Fontos, hogy a nagyon érzékeny bababőr nem minden anyagot bír: a célra nem alkalmas a műszál, vagy a műszál-tartalmú anyag és a gyapjú sem, valamint a speciális babakril is irritálhatja az extra érzékeny kicsik bőrét.Tökéletes viszont a puha pamut és bambuszfonal. Másfajta segítségre is van mód: fonal felajánlását is várja a csoport. Ha nem tud valaki kötni, horgolni, de szeretne megtanulni, lenne lehetőség szombatonként tanulni egymástól. Helyszín: Csongrád, Csiga-Bölcsi Családi Napközi Jelentkezni lehet e-mailen (feherfeny@gmail.com) lehet, részletek pedig a

facebookos csoporton

olvashatóak.

Forrás:

Cívishír

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.