Közélet

Szegedi Milla: arcpirító, hogy nem közvetített a VTV

Szegedi Milla: arcpirító, hogy nem közvetített a VTV

2012. december 14., péntek
Szegedi Milla: arcpirító, hogy nem közvetített a VTV

Olcsó politikai játszmákhoz asszisztált a Szegedi Városi Televízió a csütörtöki rendkívüli közgyűlésen, amikor megszakította az élő közvetítést - írja sajtóközleményében a szegedi Milla.

A közleményt alább változtatás nélkül olvashatják. "Szegeden, a tegnapi botrányosan zárult, rendkívüli közgyűlésnek két fontos témában - Bátyai Edina mondvacsinált visszahívásáról és a városi tulajdonú cégek vezetőinek jutalmazásáról - kellett döntenie. Zelena András, a városi televízió vezetője már a nyilvános ülés kezdetén kijelentette, nem hajlandó közvetíteni a közgyűlést, mivel a város nem fizet a tévének. Az élő közvetítés megszakítását a város tulajdonában álló VTV Szeged részéről minimum arcpirítónak tartjuk. Különösen a 15 fő által megszavazott 61 millió forintos vezetői jutalomkeret fényében, amely Zelena András munkáját is jutalmazza. A televíziós közvetítés elmaradásával a város lakosságát kizárta az őket megillető társadalmi nyilvánosságból. Továbbra sem értjük, hogy milyen, váratlanul felmerült üzleti érdekek eredményezték a zárt ülés elrendelését, hiszen a javaslatokat korábban a nyilvános tárgyalás igényével nyújtották be. Szeged kulturális életében az egyik legfontosabb szerepet betöltő intézmény vezetőjének azonnali leváltásáról a közgyűlés nem óhajtott nyilvánosan érvelni, majd dönteni. Ennek egyetlen oka kizárólag az lehet, hogy a 15 képviselő (Fidesz-KDNP, Jobbik) szégyellte magát, mert tudta, hogy nem a város és a rájuk szavazók érdekét tartotta fontosnak. Szeged kulturális élete nem az azt megillető szakmai irányvonalak mentén szerveződhet, olcsó politikai játszmák áldozata lett! Ehhez tegnap asszisztált a városi televízió vezetője. Ezért felszólítjuk Zelena Andrást, hogy a neki szánt jutalmat - ebben a rendkívül nehéz helyzetben - azonnal és határozottan utasítsa vissza, különös tekintettel arra, hogy az általa vezetett, Szeged adófizetőinek a pénzéből eltartott médium súlyosan megsértette a város polgárainak a tájékozódás szabadságához fűződő alapvető, alkotmányos jogát" - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.