Közélet

Rogán: jól működik Magyarország immunrendszere

Rogán: jól működik Magyarország immunrendszere

2012. december 1., szombat
Rogán: jól működik Magyarország immunrendszere

Rogán Antal szerint szerencsére jól működik Magyarország immunrendszere, őszintén reménykedett az IMF-megállapodásban, nem akar jegybankelnök lenni, és nem értene egyet azzal, hogy Simor András maradjon az MNB elnöke, fejtette ki a Fidesz frakcióvezetője a szombati Népszabadságnak adott interjúban.

"Amikor valaki nyíltan megtámadja zsidó honfitársainkat a parlamentben, akkor félre kell tenni a megosztottságot, félre kell tenni a jogos vitákat a politikai oldalak között. Ilyenkor közösen kell megszólalni" - mondta

Rogán Antal

a vasárnapi Kossuth téri demonstráción való részvételéről szólva. A frakcióvezető szerint Magyarország immunrendszere szerencsére jól működik. Arra a kérdésre, hogy szerinte

Gyöngyösi Mártonnak

le kell-e mondania mandátumáról, azt válaszolta: személyes meggyőződése, hogy aki ilyet mond, annak nincs helye a parlamentben, de a mandátumát a választóktól kapta, csak ők vehetik el tőle. A frakcióvezető azt mondta: őszintén reménykedett az IMF-megállapodásban, s azt gondolja, még ma is lenne erre érdemi lehetőség. Mint elmondta, mindvégig egy vitapontot látott az IMF-delegáció és a magyar kormány között, ami kézzelfogható és tapintható, a bankadót. "Az IMF szerint nem kell bankadó, szerintünk bankadó nélkül nem lehet kezelni az államadósságot" - mondta. A kormány Rogán szerint nem a török, hanem a magyar kártyát játszotta ki: azt mondta, szeretne IMF-megállapodást, de nem akármilyen áron. A politikus kijelentette: nem akar jegybankelnök lenni. "Én már egyszer eldöntöttem, hogy jegybankár, bankár vagy politikus akarok lenni. Ezt a döntést valamikor 1998 előtt több lépésben meghoztam, és nem érzem úgy, hogy ezen a döntésemen változtatni kellene" - mondta. Arra a felvetésre, hogy akár Simor András is maradhatna jegybankelnök ilyen külsős monetáris tanácstagok mellett, azt válaszolta: maradhatna, de nem értene egyet vele. Annak firtatására, hogy a következő jegybankelnök vezette MNB például hozzányúlhat-e a 35 milliárd eurós devizatartalék 1-2 milliárdjához, úgy reagált: hogy lesz-e új irányvonal, abba a kormány ugyanúgy nem szólhat bele, mint most. Ma a folyó fizetési mérleg jelentős többletet mutat, a devizatartalék pedig európai szinten is kirívóan magas. Biztosan lesz mozgástere a jegybanknak, de a kormánynak nem lehet véleménye arról, hogy mennyi az ideális devizatartalék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.