Közélet

Nyilvánosságot követel a Bátyai-ügy újratárgyalásának a Milla

Nyilvánosságot követel a Bátyai-ügy újratárgyalásának a Milla

2012. december 11., kedd
Nyilvánosságot követel a Bátyai-ügy újratárgyalásának a Milla

Tiltakozásra hív fel a Milla szegedi csoportja az önkormányzat december 13-i testületi ülésén tárgyalandó Bátyai-ügy újratárgyalása kapcsán.

"December 1-én a szegedi önkormányzat törvénytelenül tartott zárt ülést Bátyai Edina ügyében. Zárt ülést csak abban az esetben rendelhettek volna el, ha azt maga Bátyai Edina kérte volna. De nem kérte!" - olvasható a Milla felhívásában, mely az ügy december 13-i újratárgyalásán a nyilvánosság bevonását követeli, valamint a

Bátyai Edinát

meneszteni kívánó képviselők indoklását is számon kéri. "Követeljük, hogy az önkormányzat december 13-án, az ügy újratárgyalásakor törvényesen járjon el, és ne zárják ki a nyilvánosságot! A nyilvánosság kizárása azt üzeni városunk lakóinak, hogy egyes képviselők nem merik nyíltan vállalni véleményüket. Követeljük, hogy

Kohári Nándor

, a visszahívást kezdeményező képviselő, valamint a kezdeményezését támogató 14 képviselő indokolja konkrét érvekkel az ügyvezető menesztésének okait" - áll a közleményben. "Az ügyet december 13-án, 16.00 órakor tárgyalják a képviselők nyilvános ülésen! Felszólítunk mindenkit, hogy jöjjön el az ülésre, jelenlétünkkel demonstráljunk, hogy elegünk van abból, hogy egyesek a kultúrát, Szeged város értékeit apró pénzre váltsák! Elegünk van abból, hogy zárt ajtók mögötti döntésekre hivatkozva a mi érdekeinket képviselő önkormányzati képviselők a fejünk felett pazarolják el értékeinket" - folytatódik a kiáltvány, mely egyben adatigénylésről is tájékoztat, és a polgármesternek szegez néhány kérdést: "Jogunk van tudni, hogy mi miért történik a városunkban! Éppen ezért a szegedi Milla csoport december 10-én közérdekű adatigénylést nyújtott be, melyben felszólítjuk Dr. Botka László polgármester urat, hogy adjon választ az alábbi kérdésekre: - Mi indokolta, hogy az említett ügyben 2012. december 1-én zárt ülést rendeltek el? - Személy szerint ki kezdeményezte, hogy a Némethné Bátyai Edina ügyvezető visszahívását kezdeményező indítványt zárt ülésen vitassák meg? - Mi volt a zárt ülés elrendelésének jogalapja? - Ki és milyen módon döntött a zárt ülés elrendeléséről? - Kérem, legyen szíves rendelkezésünkre bocsájtani a 2012. december 1-i ülés jegyzőkönyvét. Szeged város lakosai! Legyünk JELEN! Találkozzunk december 13-án, csütörtökön 16.00 órakor a városháza Dísztermében (Széchenyi tér 10. I. em. 101.)" - zárul a Milla felhívása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.