Közélet

Milla: minden szegedi az önkormányzati képviselőjénél tiltakozzon!

Milla: minden szegedi az önkormányzati képviselőjénél tiltakozzon!

2012. december 1., szombat
Milla: minden szegedi az önkormányzati képviselőjénél tiltakozzon!

Felháborítónak és visszataszítónak tartja a szegedi Milla Bátyai Edina szombati leváltását. A szervezet minden szegedi polgárt arra szólít fel, hogy körzete önkormányzati képviselőjén kérje számon a város kulturális életének ügyét.

A szegedi Milla

tegnapi szimpátiatüntetése

után sajtóközleményben tiltakozik az ellen, hogy a

szombati közgyűlésen

megszavazták Bátyai Edina azonnali hatályú leváltását. A közleményt alább változtatás nélkül jelentetjük meg. "A Milla szegedi csoportja a tegnapi demonstráció után felháborítónak tartja a mai közgyűléseken történteket, különösen az ott született döntést. A szakmai érveket mellőző sárdobálás ellen határozottan tiltakozunk, mert úgy véljük, hogy a politikai sáncok közti számháborúzásnak egyetlen eredménye van: egy szakmailag elismert művészeti központ működésének ellehetetlenülése. Nem hagyhatjuk, hogy számos közönségsiker után, széles körű szakmai és civil tiltakozás ellenére veszélyeztessék a Szabadtéri Játékok következő évadját és a REÖK működését. Különösen visszataszítónak tartjuk, hogy zárttá tették a döntést megelőző vitát - egy ilyen ügyben senkinek sem lehet takargatni valója, a kulturális intézmények működtetése pedig nem azért önkormányzati feladat, hogy lojális elvbarátok foglalkoztatási problémáit orvosolják! Éppen ezért arra kérünk minden szegedi polgárt, hogy a rendelkezésre álló két hétben vegye fel a kapcsolatot emailben, telefonon vagy személyesen körzete önkormányzati képviselőjével, és győzze meg arról, hogy ez a döntés árt Szeged kulturális életének!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.