Közélet

Kistarcsai lány lett idén Szeged szépe + FOTÓK

Kistarcsai lány lett idén Szeged szépe + FOTÓK

2012. december 2., vasárnap
Kistarcsai lány lett idén Szeged szépe + FOTÓK

Tizenöt csodaszép lány került be a 2012-es Szeged Szépe döntőjébe, akik közül az IH Rendezvényközpontban tartott gálaesten koronázták Csehi Antóniát szépségkirálynővé szombat este. A gyönyörködtetés mellett a rendezvény idén is nemes célt, a mellrák elleni küzdelmet tűzte zászlójára.

2008-as indulása óta az ország egyik legnívósabb szépségversenyévé fejlődött a Szeged Szépe rendezvény, melynek döntőjére immár ötödik alkalommal került sor szombat este az IH Rendezvényközpontban. Idén a rendezvényre minden eddiginél nagyobb érdeklődés volt, több, mint háromszáz szépség jelentkezett az ország minden pontjából, sőt a határ túloldaláról is. 16 és 30 éves kor között külföldön élő magyarok, a Szegedi Tudományegyetem külföldi hallgatói és Szeged testvérvárosaiból is indultak a versenyen, nyáron a Novotel Hotelben tartott elődöntő mellett az interneten is voksolhattak a lányokért - három versenyző a rendezvény facebookos oldalán tartott szavazáson juthatott be a döntőbe.

A szépségverseny egyik fő célja idén is a mellrák elleni küzdelem, melyre Győrfi Pál, a zsűri elnöke is felhívta a figyelmet, kiemelve a rendszeres szűrővizsgálat fontosságát is. Nyáron egy akcióval már felhívták erre a figyelmet a lányok, akik a nagyrészt nőket sújtó betegség szimbólumának választott rózsaszín szalag alakjába álltak össze. A zsűri asztalánál az Országos Mentőszolgálat szóvivője mellett helyet foglalt még Pindroch Csaba színész, Deák István okleveles közgazdász, Varga Péter jogász, Zelena András a szegedi Városi Televízió ügyvezető igazgatója és Szikszai Johanna modell is, akik szakmájuktól függően számos aspektusból tekinthették meg a színpadon felvonuló szépségeket. Szokás szerint háromféle szerelésben tekinthettük meg a lányokat a szombat esti gálán: hagyományos utcai viselet mellett fürdőruhában és estélyiben is megmutatták bájaikat a közönségnek. Míg öltöztek, a közönség szórakozásáról Tandi Flóra énekesnő gondoskodott, valamint Berki Eszti & Ecker Szilvia divattervezők alkotásait is megtekinthettük. A lányok bemutatóját követően a zsűri bő félórás szünetben döntött a győztesről, és persze a számos egyéb díj gazdájáról is. Üres kézzel senkinek sem kellett hazamennie a rendezvényről, utalványokat, ajándékokat és ruhákat is kaptak a döntőbe jutott lányok. Idén Kónya Petrát választották meg a Szent Gellért klinika arcának, nyereménye egy százezer forintos utalvány, melyet a klinikán költhet el szépészeti beavatkozásokra. Második udvarhölgynek Bugya Dórát választották, első udvarhölgy pedig Kócsó Mónika lett - az ajándékok mellett mindketten nyertek egy utazást Belgiumba, melynek során meglátogathatják majd az Európai Parlament épületét és a híres belga csokigyárat is. Idén a korona Csehi Antónia fejére került. A 17 éves kistarcsai lány még az érettségi előtt áll, mint mondta már régi nagy álma, hogy modellkedhessen. Érettségi után a szépség vagy az egészség szakterületén szeretne majd elhelyezkedni - akár külföldön is. Nyereményét, egy 14 darab gyémántból álló fehérarany gyűrűt Győrfi Pál és Pindroch Csaba adta át a barna szépségnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.