Közélet

Bemutatkoztak a járási hivatalok vezetői (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Bemutatkoztak a járási hivatalok vezetői (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2012. december 18., kedd
Bemutatkoztak a járási hivatalok vezetői (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Január 1-jével 175 járási, a fővárosban pedig 23 kerületi hivatal jön létre. Csongrád megyében hét járásközpontot alakítanak ki, a szegedi járási hivatal vezetőjének Bodó Imre országgyűlési képviselőt, Tiszasziget polgármesterét választották. A Megyeházán kedden hivatalosan is bemutatkoztak a vezetők.

A Megyeházán

Polner Eörs

, a kormányhivatal főigazgatója hivatalosan is bemutatta a járási vezetőket, akiknek a feladatuk a megyei szintnél alacsonyabb közigazgatási feladatok ellátása lesz. A hivatalok elsősorban okmányirodai feladatokat, a gyermekvédelmi és gyámügyeket, valamint egyes szociális, környezetvédelmi, természetvédelmi igazgatási ügyek intézését veszik át a településektől. A jövő évtől a járási hivatalokon belül szakigazgatási szervként működik a járási gyámhivatal, a járási állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatal, a járási földhivatal és a járási munkaügyi kirendeltség. Járásközelségben az állam, ez a szlogen jellemzi leginkább a szigorú, 21 századi követelményeknek is megfelelő új hivatal munkáját, amelynek segítségével modern, rugalmas, européer közigazgatást építünk, hangsúlyozta a főigazgató. A szegedi hivatalban 187-en, a vásárhelyiben 53-an, a szentesiben 39-en, a csongrádiban 22-en, a makóiban 43-an, a kistelekiben 17-en és a mórahalmiban 27-en dolgoznak majd. Polner Eörs kiemelte, a járási hivatalok vezetői és alkalmazottai mindenben számíthatnak a kormányhivatal segítségére és támogatására.

Bodó Imre

január 1-től tölti be új tisztségét. A jogszabály szerint 30 nap van az összeférhetetlenség orvoslására. Ez azt jelenti, hogy január 31-ig kell lemondania a polgármesteri posztról, utána írják ki Tiszaszigeten az időközi választásokat. A járási hivatalok élére kinevezett 7 országgyűlési képviselő megőrizheti mandátumát a következő parlamenti választásig.

Városházi fricska Bodó Imrének

Botka László, Szeged polgármestere Facebook oldalán „gratulált” Bodó Imre fideszes országgyűlési képviselőnek járási hivatalvezetői kinevezése alkalmából. "Az új (teljesen felesleges) járási kormányhivatal vezető azzal kampányolt két éve, hogy legfontosabb célja fideszes országgyűlési képviselőként: a munkahelyteremtés. Két éve nem hallottunk róla, most viszont sikerült magának egy újabb munkahelyet „teremteni”, ráadásul kiváló, újabb fizetésért. Gratulálunk!"

A megye járási vezetőinek listája:

Szeged:

Bodó Imre

, Csongrád:

Holubán Csilla

, Makó:

Weszely Tamás

, Kistelek (megbízott):

Darabos Orsolya Katalin

, Mórahalom:

Szántó Mária

, Hódmezővásárhely:

Makó András

, Szentes:

Tóth Flórián

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.