Közélet

Az SZTE EHÖK Sztájkbizottságának nyílt levele B. Nagy Lászlónak

Az SZTE EHÖK Sztájkbizottságának nyílt levele B. Nagy Lászlónak

2012. december 11., kedd
Az SZTE EHÖK Sztájkbizottságának nyílt levele B. Nagy Lászlónak

Nyílt levelet tett közzé az SZTE EHÖK Sztrájkbizottsága B. Nagy László kormánymegbízottnak címezve, melyet alább változtatás nélkül közlünk.

Tisztelt Kormánymegbízott Úr!

Először is engedje meg, hogy megköszönjük a segítségét akciónk lebonyolításához. Megállapodásunk alapján írásban szeretnénk megkérni, hogy képviselje a régió és egyetemének érdekeit a törvényhozásban, illetve a kormány előtt. Továbbá választ akarunk kapni sok ezer gimnazista, hallgató és egyetemi oktató kérdéseire. Miért történt meg már másodszor ebben a kormányzati ciklusban, hogy gimnazisták ezrei csupán az utolsó pillanatban szembesülnek a felvételi feltételekkel? Gazdasági szakemberként hogyan látja megvalósíthatónak, hogy szűk két év alatt ötödére csökkenti a kormány a finanszírozott férőhelyek számát. Mit üzen az SZTE azon dolgozóinak, akik minden jel szerint elveszítik az állásukat? Kormánymegbízottként milyen stratégiát fog követni, és mit ajánl a szegedi szolgáltató szektor szereplőinek? Tisztelettel kérjük a hallgatói fórumokon megfogalmazott (általunk is megerősített) követelések képviseletét, az SZTE és a régió érdekeinek védelmét: Követeljük a keretszámok visszaállítását, legalább a 2011-es szintre. Követeljük a forráskivonás leállítását és az elvonások kompenzálását. Követeljük a hallgatói szerződés eltörlését. Követeljük az egyetemi autonómia megőrzését. Továbbá: Követeljük a kiszámítható, átlátható törvénykezést a felsőoktatásban! Jogbiztonságot, és méltányosságot a leendő felvételizőknek! Tisztelettel kérjük, hogy méltányos időn belül válaszolni, és intézkedni szíveskedjék. Jó szándékunk kifejezése céljából a kormányhivatali akciót felfüggesztjük, ezzel kapcsolatos további lépésekre a válaszok ismeretében kerül sor. Szeged, 2012. december 11.

SZTE EHÖK Sztrájkbizottság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.