Közélet

A műjégpályán folytatódik a szegedi iskolások viadala

A műjégpályán folytatódik a szegedi iskolások viadala

2012. december 6., csütörtök
A műjégpályán folytatódik a szegedi iskolások viadala

Második fordulójához érkezik holnap a Diadal. December 7-én, a Szegedi Műjégpályára várják a szervezők a versenyre nevezett tíz szegedi általános iskola csapatát. 14 órától a gyerekek csúszós, jeges ügyességi feladatokban vehetnek részt és megismerkedhetnek a jéghoki alapjaival.

Mint ismeretes, a sport, a mozgás megszerettetése a célja annak a civil összefogásnak, amely lehetőséget teremt egy, a szegedi iskolák közötti sportverseny megszervezésére és lebonyolítására. Többségében szegedi cégek, intézmények vállalták a Diadal költségeinek előteremtését, így egy hónappal ezelőtt megtörtént az izgalmas megmérettetés hivatalos bejelentése. A mecénások között ott az EDF Démász Zrt. mint főtámogató, a helyszínek pedig Szeged legnagyobb sportcentrumai, a Sportcsarnoktól, a Maty-éri Olimpiai Központig. A verseny ötfordulós. Az iskolák húszfős csapatai a tanév folyamán öt alkalommal, öt különböző helyszínen mérik össze ügyességüket, edzettségüket. A szegedi sportcentrumokba szervezett vetélkedőkön kívül a szurkolótáborok is részt vesznek a pontgyűjtésben az egyes fordulók között, tehát a nevezett iskolákban összesen több százan csatlakozhatnak a Diadal pajzsért és az értékes nyereményekért folytatott küzdelemhez. Első alkalommal az újszegedi Sportcsarnok változott diadaltérré, október 19-én. December 7-én, pénteken délután 14 órától a műjégpályán mérik össze ügyességüket a gyerekek. A versenyzők azonban nem csak itt szaporíthatják iskolájuk pontszámát, hanem az első interaktív feladattal is: az EDF Emléktúra kiírását a jövő héten kapják meg a csapatok. A túraútvonalat februárig kell teljesíteniük, amelynek során Szegedről kell kulturális információkat gyűjteniük, újabb pontokért. A holnapi forduló nem csak a versenyzés jegyében telik majd: a közelgő karácsony alkalmából, a verseny résztvevői plüssfigura gyűjtésbe kezdtek az ÁGOTA Alapítvány gondozottjai részére, amit a helyszínen át is adnak az Alapítvány képviselőjének. A megmérettetést egy zenés Mikulás-napi örömkorizás zárja. Az első forduló után jelenleg a Rókusi Általános Iskola csapata áll az élen, második az Arany János Iskola, a harmadik helyen a Bálint Sándor Általános Iskola várja a holnapi folytatást. Holnap délután azonban mindez sokat változhat a versenyen, ahová várják a szülőket és a csapatokat biztató szurkolókat is. További információkat

a rendezvény honlapján

olvashat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.