Közélet

1,75 milliárd támogatást kapott Vásárhely

1,75 milliárd támogatást kapott Vásárhely

2012. december 30., vasárnap
1,75 milliárd támogatást kapott Vásárhely

A kormány a Költségvetési törvény a helyi önkormányzatok támogatásai és helyben maradó személyi jövedelemadója fejezeten belül előirányzat átcsoportosításával 1 milliárd 750 millió forintot adott Hódmezővásárhelynek.

Az 1613/2012. (XII. 18.) Korm. határozatban foglaltaknak megfelelően a kormány a napokban folyósította is az önkormányzat feladatainak ellátásához felhasználható forrást. "A Hódmezővásárhely történetében példátlan mértékű támogatás jól mutatja, hogy a kormány a magyar emberek oldalán áll, az előző évek állami vezetésével ellentétben nem szorongatja, hanem támogatja, segíti a településeket, és elismeri azoknak az önkormányzatoknak a munkáját, amelyek erőforrásaikat a települések fejlesztésére fordították – mondta el a támogatás kapcsán

Almási István

polgármester. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2012. évben jelentős mértékű kormányzati támogatásban részesült: júliusban 400 millió, míg a napokban 1 milliárd 750 millió forint forrást biztosított a kormány a városnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.