Közélet

Szegedi Jobbik: beteges és vallásgyalázó a fekáliás installáció

Szegedi Jobbik: beteges és vallásgyalázó a fekáliás installáció

2012. november 23., péntek
Szegedi Jobbik: beteges és vallásgyalázó a fekáliás installáció

Vallási érdekeket sért a Reök-palotában látható installáció, ezért a Jobbik Szegedi Szervezete megvizsgálja, hogy az ügy nem feszegeti-e a közösség elleni izgatás bűncselekményét – jelentette ki a radikális párt helyi szervezetének alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

„A Szegedi Szabadtéri Játékok Nonprofit Kft. művészetfelfogását

Alföldi Róbert

szelleme járja át” – közölte

Rácz Tibor

. Ezt bizonyítja

Győrffy László

„Nem érzek hálát, amiért részt vehetek a teremtésben” című installációja

a Jobbik helyi szervezetésnek alelnöke szerint, amit ő nem tart művészetnek. „Egyenesen felháborítónak tartom, perverznek, betegesnek és vallásgyalázónak is. Aki ezt művészetnek tartja, annak ajánlanám, hogy saját pincéjében állítsa ki ezt a művet” – fogalmazott. Rácz felháborítónak tartja, hogy egy keresztény vallási központban a szegedi pénzéből ilyen megvalósulhat. „Ez már a legsötétebb SZDSZ-es kultúrpolitikai időket idézi fel előttem, ezért a Jobbik Szegedi Szervezete felszólítja a cég ügyvezető igazgatóját,

Bátyai Edinát

, hogy azonnal szüntesse meg ezt a beteges és vallásgyalázó installációt, és gondolja át a Szegedi Szabadtéri Játékok Nonprofit Kft. művészeti koncepcióját” – jelentette ki. Megjegyezte, nem értenek azzal sem, hogy Alföldi Róbert rendezi 2013-ban a Szegedi Szabadtéri Játékokon Az István, a királyt. A Jobbik szerint elhibázott a cég által 2010-ben meghirdetett új stratégia megbukott. Ennek célja az volt, hogy évről-évre egyre több saját, egyedi produkciót állítsanak színpadra. „Szeged városa 65 millió forintot fog fizeti ezen licencdíjakért, továbbá a jegyeladások nettó értékének 8%-át. Úgy érezzük, hogy a szegedieknek is kellene, hogy legyen beleszólása, hogy ki rendezze ezt a darabot” – közölte Rácz Tibor.

Ahogy megírtuk

, Nátyi Róbert, az intézmény művészeti vezetője szerint súlyosan félreértelmezik az alkotást, egyetlen jel sem utal semmilyen vallási felekezetre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.