Közélet

Melegrekordok dőltek, de a hét végén hó, havas eső várható

Melegrekordok dőltek, de a hét végén hó, havas eső várható

2012. november 29., csütörtök
Melegrekordok dőltek, de a hét végén hó, havas eső várható

A hét végén csapadékos idő várható, esőre, havas esőre, hózáporra kell készülni - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki országos középtávú előrejelzéséből.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint pénteken erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Többfelé - elsősorban délen, délkeleten, keleten - várható eső, zápor, de délnyugaton havas eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire plusz 1 és plusz 6 fok között valószínű. A maximumok várhatóan 4 és 8 fok körül alakulnak majd. Szombaton napközben átmenetileg felszakadozik a felhőzet, szórványosan várható zápor, a Dunántúlon és az Északi-középhegységben hózápor is lehet. A minimumok mínusz 1 és plusz 4 fok között alakulnak, napközben maximum 3-8 fok lehet. Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, eleinte néhol, majd délutántól többfelé várható hó, havas eső, illetve eső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok körül alakul, a legmelegebb órákban pedig 3 és 8 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Az országos és a fővárosi napi melegrekord is megdőlt

Az országos és a fővárosi napi melegrekord is megdőlt csütörtökön - közölte Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-vel. Mint elmondta, mostanáig 1964-ben volt a legmelegebb november 29-én, amikor Kecskeméten 17,5 Celsius-fok volt. Ennél is melegebb volt viszont csütörtökön Fülöpházán, ahol 17,7 fokot mértek. A budapesti napi melegrekord mostanáig 14,8 fok volt, amelyet szintén 1964-ben rögzítettek. Mostantól viszont az új rekord 16,3, amelyet Újpesten mértek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.