Közélet

Még egy napig tart az enyhe idő

Még egy napig tart az enyhe idő

2012. november 28., szerda
Még egy napig tart az enyhe idő

Még egy napig tart az átlagosnál enyhébb időjárás. Csütörtökön eleinte még a melegfrontra érzékenyek lehetnek stresszesebbek az időjárás miatt, estétől viszont már a hidegfrontra érzékenyeknél jelentkezhet fejfájás, migrén - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán Facebook-oldalán.

Mint kifejtették: a csütörtöki időjárás eleinte a melegfrontérzékenyek szervezetére lesz hatással, ők fáradékonyabbak, aluszékonyabbak lehetnek, többen tapasztalhatnak fejfájást is. Ez az időjárás a keringésre is hatással van, így gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam - írta a meteorológiai szolgálat. Csütörtök estétől viszont már hidegfronti hatás váltja a meleget, amelynek legáltalánosabb panaszaként fejfájás, migrén jelentkezhet, de tartós álmosságérzésre is számítani lehet. Ilyen időben gyakran csökken "az idegrendszer ingerlékenysége" is, ezért a reflexidő meghosszabbodhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben fokozott figyelem ajánlott - tették hozzá. Emellett a hidegfront érkezésekor az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma emelkedhet, illetve az időjárás hatásaira érzékenyebb kismamáknál korábban megindulhat a szülés - emelte ki a meteorológiai szolgálat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.