Közélet

Emelkedett a súlyos munkahelyi balesetek száma + FOTÓK

Emelkedett a súlyos munkahelyi balesetek száma + FOTÓK

2012. november 9., péntek
Emelkedett a súlyos munkahelyi balesetek száma + FOTÓK

Országosan és Csongrád megyében is nőtt a súlyos sérüléssel járó munkahelyi balesetek száma, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal ezért ellenőrzés-sorozatot indított - közölte Majláth Mihály, a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkavédelmi igazgató-helyettese csütörtökön Hódmezővásárhelyen.

A szakember az ASA Építőipari Kft. telephelyén végzett munkavédelmi ellenőrzést követően elmondta: 2012-ben megfordulni látszik a korábbi kedvező, csökkenő trend, és emelkedik a súlyos, esetenként halállal járó munkahelyi balesetek száma. Az idén az építőiparban és a mezőgazdaságban nyolcan-nyolcan vesztették életüket munka közben, Csongrád megyében pedig két halálos és egy életveszélyes sérüléssel járó baleset történt. Az elindított ellenőrzés-sorozat elsődleges célja nem a szabályok betartásának hatósági eszközökkel történő kényszerítése, hanem, hogy szemléletváltást elérve, partneri viszony alakuljon ki a munkáltatók és a felügyelet között - mondta az igazgató-helyettes.

Majláth Mihály

szerint erre jó példa az ASA Építőipari Kft., ahol az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet fordítanak a munkavédelemre, az alkalmazottak képzésére.

Földi Tamás

, a belga tulajdonú, elsősorban bevásárlóközpontok és üzemcsarnokok építése során használt, előfeszített vasbeton szerkezeteket gyártó vállalkozás ügyvezető igazgatója szerint a munkahelyi balesetek megelőzéséhez három feltétel szükséges: a vezetők elkötelezettsége, az alkalmazottak oktatása és anyagi forrás. Az igazgató elmondta, hogy a 195 főt foglalkoztató, az idén várhatóan 4,5 milliárd forintos forgalmat elérő cég évente több millió forintot költ személyes védőeszközökre és figyelmeztető táblák kihelyezésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.