Közélet

Egy hét múlva szabad lehet az út a Somogyi utcában + FOTÓK

Egy hét múlva szabad lehet az út a Somogyi utcában + FOTÓK

2012. november 10., szombat
Egy hét múlva szabad lehet az út a Somogyi utcában + FOTÓK

Még csak a célforgalom számára nyílik meg a Dugonics tér északi oldala, de 29 nap múlva, december első hetében már az átmenő forgalom előtt is. A teljes térrekonstrukció, az Árpád tér, Toldy és Eötvös utcai felújításokkal 2013. január 29-ére készül el. Megkezdődött a Somogyi utca műszaki átadása.

A Somogyi utcát és annak folytatását műszakilag átadták pénteken (még 25 napot dolgozhatnak a szerződés szerint ilyenkor a munkások, hogy a műszaki ellenőr által feljegyzett hibákat, korrekciókat elvégezzék), a térkövezés kell még több helyen elvégezni itt. A Dugonics tér szökőkútjának bontását még most kezdték el, a mögötte lévő zöldterületen a rendezési munkálatokat végzik. Az Árpád téren épül a kráter, a formáját betonból már megkapta, a Toldy utcán már fekszenek a díszkövek, ahogy az Eötvös utcán is. A műszaki átadás e területeken 2013. január 29-én kezdődik. Szeged Biopolisz park – Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja projekthez – amit az egyetem és a város konzorciumban valósít meg – kapcsolódik a Dugonics tér és környékének felújítása. A teljes projekt lezárása 2013. március 1., az egyetem rektori épülete körüli térrekonstrukcióé ezen belül 2012. december 31. Utóbbi időpontot további I.a. és I.b. ütemre osztották. Az I.a. területet (a Somogyi utca – Dugonics tér Északi oldalát)

az eredeti szerződés szerint

2012. október 11-én kellett volna átadni, de a hibás közműtérképek miatt

halasztást kért a kivitelező

, végül a város 29 nap csúszást tartott indokoltnak, így mindkét szakasz határideje közel egy hónappal kitolódott. Így az első szakasz műszaki átadását november 9-án, pénteken 11 elkezdték. A teljes térrekonstrukciót pedig január végére fejezik be. A helyszínen a projektvezetőtől, Máté Tamástól megtudtuk, hogy a műszaki ellenőr a helyszíni szemlét követően feljegyzéseket készít azokról a feladatokról, amit el kel majd végeznie a kivitelezőnek ahhoz, hogy a műszaki átadás 25 napja után a teljes forgalomnak átadhassák az utcát. Addig is közel egy hét múlva már a célforgalmat beengedik a területre, az itt lakók és az üzlettulajdonosok behajthatnak majd autóval. Megtudtuk, hogy a teles Dugonics tér rekonstrukciójának az új, január 29-i határideje jelen állás szerin tartható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.