Közélet

Beismerő vallomást tett a gyermekgyilkosság gyanúsítottja

Beismerő vallomást tett a gyermekgyilkosság gyanúsítottja

2012. november 6., kedd
Beismerő vallomást tett a gyermekgyilkosság gyanúsítottja

Részletes beismerő vallomást tett kedden P. Erika, a kaposvári gyermekgyilkosság egyik gyanúsítottja, akinek időközben megfenyegették lányát és unokáját is. A 11 évesen meggyilkolt Szita Bencét szombaton helyezik örök nyugalomra.

P. Erika részletes beismerő vallomást tett

Részletes beismerő vallomást tett kedden

P. Erika

, a kaposvári gyermekgyilkosság egyik gyanúsítottja, a megölt 11 éves fiú nevelőapjának volt élettársa - tájékoztatta

Berlik Zoltán

, a 47 éves nő kirendelt ügyvédje az MTI-t. A nőt a rendőrség azzal gyanúsítja, hogy két hajléktalannal együtt előre kitervelten, különös kegyetlenséggel meggyilkolta a múlt hétfőn eltűnt és szombaton holtan megtalált 11 éves, felsőmocsoládi

Szita Bencét

, volt élettársa nevelt fiát. Berlik Zoltán ügyvéd elmondta: a kihallgatás előtt elbeszélgetett a védencével, aki ezt követően teljes körű, részletes beismerő vallomást tett. Az ügyvéd közölte, hogy P. Erika a saját bűnösségére vonatkozóan is teljes, feltáró vallomást tett, de Berlik Zoltán arról nem kívánt nyilatkozni, hogy a nő az esetleges felbujtói szerepét ismerte be, vagy azt, hogy ő követte el a gyilkosságot. Berlik Zoltán arra a kérdésre, hogy kirendelt ügyvédként továbbra is ő látja-e el a gyanúsított védelmét, vagy - mint korábban felvetődött - fogadott ügyvéd védi majd P. Erikát, azt mondta: a gyanúsítottnak nincs elég pénze, hogy ügyvédet fogadjon, de "nem is találna senkit, aki elvállalná". "Én magam sem vállalnám" - mondta, hozzátéve: kirendelt ügyvédként azonban kötelessége a legjobb tudása szerint ellátni a feladatát. P. Erika ügyvédje délelőtt, még a kihallgatás megkezdése előtt arról tájékoztatta az MTI-t, hogy védence eddig nem tett vallomást, és következetes tagadta a bűncselekmény elkövetését. Azt mondta, nagyon szerette a kisfiút, soha nem tudott volna ártani neki, és nagyon sajnálja, ami vele történt - idézte akkor a gyanúsított által elmondottakat Berlik Zoltán. A nyomozás menetéről szólva az ügyvéd közölte: a keddre tervezett helyszíni kihallgatás elmaradt, a kihallgatások folytatódnak. Hozzátette: elrendelték az igazságügyi elmeszakértői vizsgálatot is.

Kapos.hu: megfenyegették P. Erika lányát és unokáját, elköltöztek

Megfenyegették P. Erika lányát és unokáját, ezért elköltöztek Kaposvárról - írta kedd délután a kapos.hu. A hírportálnak erről a gyilkossággal gyanúsított 47 éves nő édesanyja beszélt. A nő anyja a kapos.hu-nak elmondta, hogy a lánya Bencét is úgy szerette, mint a saját fiát. "Amióta elvitték a lányomat, azóta nem tudok semmit. Annyit tudok, amennyit a televíziókban hallok. Semmi előjelét nem láttam ennek, hogy mi fog történni, nem látszott rajta semmi" - mondta az asszony. A helyi televízió felkereste Bence édesanyját, aki a portálon megjelent hír szerint "teljesen összeomlott". Ő azt mondta: "nem tudom elmondani mit érzek, (...) olvasom, hallom, hogy kínlódott, szenvedett. Megbízott abban a nőben, elment vele mosolyogva, csacsogva, ahogy szokott, és megölte, megölette". A kapos.hu arról is beszámolt, hogy kedd este ismét megemlékezést tartanak azon a játszótéren, ahonnan az első hírek szerint eltűnt Szita Bence. Gyertyagyújtással adóznak a kisfiú emlékének, és gyűjtést szerveznek Bence családjának.

Szombaton temetik Kaposváron a felsőmocsoládi kisfiút

Szombat délután Kaposváron, a Keleti temetőben vesznek végső búcsút a múlt hétfőn eltűnt, majd szombaton holtan megtalált 11 éves felsőmocsoládi kisfiútól.

Puskás Béla

, a Somogy Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek kedd este azt is elmondta, mivel a kisfiú családja arról tájékoztatta őket, hogy nagyon sokan jelezték részvételi szándékukat, arra kérték a rendőrséget, hogy legyenek a segítségükre a forgalomirányításban. Hozzátette: a temető parkolójában száz autónak tudnak helyet biztosítani. A sírkertbe három bejáraton is be lehet majd menni. Az ügyvezető szerint legkevesebb ezren vesznek majd részt a temetésen, ezért minden kollégája ott lesz, hogy segítsen. P. Erikát és két kaposvári hajléktalant, az 57 éves

B. Józsefet

és a 41 éves

K. Józsefet

a Kaposvári Törvényszék vasárnap helyezte előzetes letartóztatásba.

Piros Attila

, Somogy megyei rendőrfőkapitány szombaton, a kisfiú holttestének megtalálása napján tartott sajtótájékoztatón azt mondta: előre kitervelt, brutális gyilkosság áldozata lett a Kaposváron eltűnt 11 éves fiú. A bejelentő nő félrevezette a hatóságot, a fiú már hétfő éjjel halott volt, amikor a gyermek nevelőapjának élettársa bejelentette az eltűnését. Arról, hogy miként végeztek kisfiúval, a főkapitány kegyeleti okokra hivatkozva nem kívánt nyilatkozni. Az elkövetés eszközeit - ásó, kés - is megtalálták, de mint mondta: "nincs az a jel, ami mellett a televízió képernyőjén elviselhető lenne az elkövetés módja". Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: négy-hat hónap alatt lezárulhat a nyomozás, majd egy hónapig tart, amíg vádat emelnek, és utána újabb egy hónap, amíg kitűzik a tárgyalást. Úgy véli, jövő júniusban elsőfokú ítélet születhet a gyilkosság ügyében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.