Közélet

A hónap végéig igényelhető a kárenyhítő juttatás

A hónap végéig igényelhető a kárenyhítő juttatás

2012. november 25., vasárnap
A hónap végéig igényelhető a kárenyhítő juttatás

A 2011. november 1. és 2012. október 31-e közötti időszakban mezőgazdasági káreseménnyel sújtott területek utáni kárenyhítő juttatások iránti kérelmeket november 30-ig lehet benyújtani - hívja fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a gazdálkodók figyelmét.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény emlékeztet: a kérelem három eredeti példányban személyesen vagy postai úton nyújtható be a kárt szenvedett terület szerint illetékes megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságához. Amennyiben a termelő rendelkezik mezőgazdasági biztosítással, úgy a kérelemhez többek között e szerződés három másolati példányát is csatolni kell. A kérelmek postai úton történő benyújtás esetén a postára adás dátuma nem lehet későbbi, mint november 30-a. A határidőt követően benyújtott kérelmeket elutasítják - húzza alá a Nébih. A termelő csak abban az esetben jogosult a juttatás igénybevételére, amennyiben a káresemények üzemi szinten több mint 30 százalékos hozamérték-csökkenést okoztak. Így a kérelemben valamennyi hasznosított területről nyilatkozni kell, függetlenül attól, hogy azok hol találhatóak. Fontos továbbá - tartalmazza a közlemény -, hogy egy mezőgazdasági termelő csak egy kárenyhítő juttatás iránti kérelmet nyújthat be. A kárenyhítési eljárásban hiány- és iratpótlásra nincs lehetőség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.