Közélet

A hadtörténeti az egyik legnépszerűbb múzeum

A hadtörténeti az egyik legnépszerűbb múzeum

2012. november 24., szombat
A hadtörténeti az egyik legnépszerűbb múzeum

A Hadtörténeti Intézet és Múzeum az egyik leglátogatottabb intézmény az országban, tavaly 68 ezren, idén pedig már a 80 ezernél is többen voltak kíváncsiak a tárlatokra - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter pénteken az intézmény 75 éves jubileumi ünnepségén a fővárosban.

A miniszter elmondta: 1937-ben nyílt meg, csaknem két évtizedes, rendkívül kemény munka után a Hadtörténeti Múzeum első állandó kiállítása. Ezzel visszavonhatatlanul létrejött a múzeum közössége, amely a magyar nemzet hadtörténelmének és honvéd hagyományaink ápolásán dolgozik - fűzte hozzá. Hangsúlyozta: a Hadtörténeti Intézet és Múzeum kiemelten fontos eleme a honvédelem rendszerének, és a Honvédelmi Minisztérium (HM) felelős gondoskodni annak sikeres működéséről. A múzeum megalapozott hátteret ad a magyar katonai identitástudat formálásához, a maga eszközeivel erősítve a hadsereg tagjainak együvé tartozását - fűzte hozzá. A tárcavezető mellett az ünnepségen jelen volt

Vargha Tamás

, a HM parlamenti államtitkára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.