Közélet

Törvénymódosításokkal segítené a magyar filmgyártást a Jobbik

Törvénymódosításokkal segítené a magyar filmgyártást a Jobbik

2012. október 21., vasárnap
Törvénymódosításokkal segítené a magyar filmgyártást a Jobbik

Átfogó törvénymódosító csomaggal segítené a magyar filmgyártás helyzetét a Jobbik - jelentette be Novák Előd vasárnap a fővárosban tartott ajtótájékoztatóján.

A párt alelnöke szerint másfél éve derült ki, hogy a Cinemacity International nevű izraeli mozicég felvásárolja a magyarországi multiplexek nagy részét, így 80-90 százalékos monopolhelyzetbe került ezen a területen. Ezzel szemben hirdetett meg - főleg a magyar filmek védelme érdekében - "harcot" a Jobbik, és nyújtja be átfogó törvénymódosító-javaslatát jövő szerdán. A javaslatban három törvényt módosítanának: a filmtörvényt, a tisztességtelen piaci magatartásról és a versenykorlátozás tilalmáról, valamint az általános forgalmi adóról szóló törvényt.

Novák Előd

a filmtörvény kapcsán elmondta, hogy szükség lenne magyar filmkvóta bevezetésére tízszázalékos arányban, továbbá indokolt a tisztességtelen piaci magatartást is korlátozni. A tisztességtelen piaci magatartásról és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvényben el kell törölni a 15 milliárdos törvényi minimumot, hogy a versenyhivatal vizsgálni tudja a 15 milliárd forint alatti fúziókat is - mondta. Az általános forgalmi adóról szól törvényben pedig áfamentessé tennék a magyar filmekre szóló jegyvásárlásokat, így a politikus szerint fellendülhetne a hazai filmgyártás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.