Közélet

Szegedi sulik közti viadal a Diadalért + FOTÓK

Szegedi sulik közti viadal a Diadalért + FOTÓK

2012. október 20., szombat
Szegedi sulik közti viadal a Diadalért + FOTÓK

Tíz általános iskola több mint száz diákja mérte össze erejét és ügyességét pénteken: a Diadal nevű, ötfordulós sportverseny-sorozat első állomása az újszegedi Sportcsarnokban volt, a versenyzőknek a Szedeák csapata segített bemelegíteni.

A sport, a mozgás megszerettetése a célja a Diadal névvel indult, öt állomásból álló versenysorozatnak. Tíz általános iskola 110 diákja nevezett a viadalra, ahol ügyességüket, gyorsaságukat mérhették össze társaikkal. A rendezvény fő támogatója az EDF Démász Zrt., a helyszínek pedig Szeged legnagyobb sportcentrumai, a Sportcsarnoktól, a Maty-éri Olimpiai Központig. Péntek délután az újszegedi Sportcsarnok telt meg gyerekzsivajjal, ahol első alkalommal állhattak rajthoz az iskolások, sorversenyeken és ügyességi feladatokon gyűjthették a pontokat. A szervezők meglepetéssel is készültek számukra: a bemelegítésben a Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdacsapata segédkezett a gyerekeknek. Az izmokat nyújtó, lazító torna mellett a csapat egy dedikált kosárlabdát is felajánlott a legjobban teljesítő iskola tanulói számára. "A profi kosarasok mellett számos híres szegedi sportolóval is találkozhatnak majd a gyerekek az öt állomásos sportverseny-sorozat alatt, ezzel is népszerűbbé szeretnénk tenni számukra a testmozgást" - árulta el portálunknak

Makra Orsolya

, a rendezvény főszervezője. A versenysorozat minden állomásán kilenc feladattal készülnek a gyerekek számára, ebből hatra fel tudnak készülni, három pedig meglepetés a játékosoknak is. A pontgyűjtés nem csak a pályán történik: otthon, a számítógép előtt is bárki segíthet a számára szimpatikus csapatnak. Kvízekkel és kreativitást igénylő feladatokkal a szülők is értékes ponthoz juttathatják gyermekeik iskoláját, melyeket a verseny

webes oldalán

találhatnak meg. Legközelebb december hetedikén folytatódik a versenysorozat, akkor a Városi Műjégpálya sikamlós talaján törhetnek diadalra az iskolások csapatai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.