Közélet

Szegedi iskolások küzdenek a Diadalért

Szegedi iskolások küzdenek a Diadalért

2012. október 17., szerda
Szegedi iskolások küzdenek a Diadalért

Tíz iskola diákjai mérhetik össze ügyességüket és tudásukat a Diadal nevű, ötfordulós sportverseny-sorozaton. Az első megmérettetésre péntek délután fél háromtól kerül sor az újszegedi Sportcsarnokban.

Lezárult a jelentkezés, a határidőig tíz iskola adta be nevezését a "Diadal" névvel meghirdetett játékos sportverseny-sorozatra. A pénteki első fordulóban az alábbi szegedi iskolák csapatai állnak rajthoz: Kossuth Lajos Általános Iskola Rókusi Általános iskola Gregor József Általános iskola Bonifert Domonkos Általános Iskola Alsóvárosi Általános Iskola Arany János Általános Iskola Dózsa György Általános Iskola Gedói Általános Iskola Bálint Sándor Iskola Weöres Sándor Iskola Mint ismeretes, a sport, a mozgás megszerettetése a célja annak a civil összefogásnak, amely lehetőséget teremt egy, a szegedi iskolák közötti sportverseny megszervezésére és lebonyolítására. Többségében szegedi cégek, intézmények vállalták a Diadal költségeinek előteremtését, így egy hónappal ezelőtt megtörtént az izgalmas megmérettetés hivatalos bejelentése. A mecénások között ott az EDF Démász Zrt. mint főtámogató, a helyszínek pedig Szeged legnagyobb sportcentrumai, a Sportcsarnoktól, a Maty-éri Olimpiai Központig. A verseny ötfordulós. Az iskolák húszfős csapatai a tanév folyamán öt alkalommal, öt különböző helyszínen mérik össze ügyességüket, edzettségüket. A szegedi sportcentrumokba szervezett vetélkedőkön kívül a szurkolótáborok is részt vesznek a pontgyűjtésben az egyes fordulók között, tehát a nevezett iskolákban összesen több százan csatlakozhatnak a Diadal pajzsért és az értékes nyereményekért folytatott küzdelemhez. Első alkalommal az újszegedi Sportcsarnok változik diadaltérré. Október 19-én, pénteken délután 14.30-tól kezdődik a verseny. A héten az iskolák már megkapták az előzetes feladatokat és elkezdődött a felkészülés az első fordulóra. A verseny előtt szegedi élsportolók tartanak bemelegítést a gyerekeknek. A vendégek kiléte egyelőre meglepetés!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.