Közélet

Piarista rend: a további eredményes működést segíti a kormány támogatása

Piarista rend: a további eredményes működést segíti a kormány támogatása

2012. október 20., szombat
Piarista rend: a további eredményes működést segíti a kormány támogatása

A Piarista Rend Magyar Tartományának további eredményes működését segíti a kormány idei 1,2 milliárd forintos támogatása - közölte a szerzetesrend magyar tartománya szombaton az MTI-vel.

Mint írták, reményeik szerint további 1,2-1,2 milliárd forinttal támogatja őket a kormány 2013-ban és 2014-ben, ennek segítségével megszűnnek likviditási nehézségeik, és önrészt tudnak biztosítani a már folyamatban lévő, illetve előkészítés alatt álló iskolafejlesztési terveik és pályázataik megvalósításához. A közleményben annak a reményüknek is hangot adtak, hogy a kormányzati támogatás segítségével iskoláik "a lehető legjobban tudják szolgálni diákjaik teljes emberré válását és ezen keresztül a magyar közoktatást", a rendtartomány csaknem 300 és a rend több mint 400 éves hagyományának megfelelően. A Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent kormányhatározat szerint azonnali hatállyal 1,2 milliárd forintot csoportosít át a kabinet a Piarista Rend Magyar Tartománya hitelfelvételének kiváltására és beruházás befejezésére a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból. Az átcsoportosításért Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter felel, az elszámolásért és a fel nem használt rész visszafizetéséért pedig - december 15-i határidővel - Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter. Az Orbán Viktor miniszterelnök jegyezte határozat arról is rendelkezik, hogy a két tárcavezetőnek a jövő évi, majd a 2014-es központi költségvetés tervezésekor szintén gondoskodnia kell a piarista rend hitelkiváltásához és beruházásának befejezéséhez szükséges évenkénti 1,2 milliárd forintnyi támogatás biztosításáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.