Közélet

Őrangyalok a kisteleki Hétszínvirág Óvodában + FOTÓK

Őrangyalok a kisteleki Hétszínvirág Óvodában + FOTÓK

2012. október 16., kedd
Őrangyalok a kisteleki Hétszínvirág Óvodában + FOTÓK

Közel 100 önkéntes vett részt a kisteleki Közoktatási és Gyermekjóléti Intézmény Hétszínvirág Óvodája körüli kerti munkálatokban. A nagyszabású akció az "Őrangyalok 2012" elnevezésű programhoz kapcsolódott, amely során egy pénzügyi vállalat önkéntesei az ország tíz pontján járultak hozzá a helyi közösségek életében fontos intézmények felújításához. A Hétszínvirág oviban rendezett eseményen az önkéntesek új udvari játékokat telepítettek, és az intézmény kertjét is rendezettebbé varázsolták.

A „Provident Őrangyalok 2012” elnevezésű program során a pénzügyi vállalat közel ezer munkatársa az ország tíz különböző pontján önkéntesként segített intézményeknek, és egyben népszerűsítette az önkéntes munkát. Az „Őrangyalok” 2012. október 13-án olyan óvodáknak, bölcsődéknek, iskoláknak is segítséget nyújtottak, ahol sérült, vagy hátrányos helyzetű gyermekeket gondoznak. Az egyes intézmények igényeinek megfelelően a Provident munkatársai szülészeti osztályt, babakocsi tárolót, kerti játékokat újítottak fel, kerítést építettek, virágokat ültettek, parkosítottak, vagy éppen mozgássérült felhajtót alakítottak ki. A sérült vagy hátrányos helyzetű gyermekek rehabilitációjával foglalkozó, illetve szociális és oktatási intézmények az önkéntes munka mellett anyagi támogatásban is részesültek. „Intézményünkben kiemelten fontos célnak tekintjük a néphagyományok őrzését és továbbadását a hozzánk járó gyermekeknek. A hosszú évek során kialakított magas színvonalú oktató-nevelő munka azonban időnként már-már veszélybe kerül a szűkös anyagi lehetőségek miatt. Ezért is örültünk a Provident pályázatának, hiszen a felajánlás lehetővé tette számunkra, hogy a hosszú idő óta szükségszerű munkálatokat elvégezzük, kellemesebbé téve ezáltal óvodánk környezetét” – mondta el

Csíkosné Frányó Mónika

, tagintézményvezető-helyettes.

Szirmák Botond

, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója kifejtette: „Rendkívüli sikerrel zártuk a tavalyi 10. Születésnapi Önkéntes akciónkat, hiszen három hónapon át, szinte minden hétvégén, összesen 3.000 önkéntes munkaórával segítettünk a kollégák által kiválasztott intézményeknek országszerte. Október 13. azonban kétségtelenül emlékezetes nap marad vállalatunk életében, hiszen még soha ennyi kollégánk nem dolgozott egyszerre az ország tíz pontján egy-egy fontos helyi ügy érdekében. Személyesen is szeretném megköszönni mindenkinek, aki önkéntesként támogatta a programot, és a kollégáinknak, hogy a kezdeményezés mögé álltak”.

(X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.