Közélet

Megemlékezést tartottak a Batthyány-örökmécsesnél

Megemlékezést tartottak a Batthyány-örökmécsesnél

2012. október 6., szombat
Megemlékezést tartottak a Batthyány-örökmécsesnél

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc vértanúi olyan hősök, akik arra emlékeztetnek, hogy a szabadságért mindig érdemes küzdeni - mondta Rogán Antal, a főváros V. kerületének polgármestere szombaton, az aradi vértanúk napján a Batthyány-örökmécsesnél.

A hősök arra emlékeztetnek minket, hogy a szabadságért mindig érdemes küzdeni, az igazunkért mindig érdemes kiállni - hangsúlyozta Rogán Antal a mintegy száz megjelent emlékező előtt. A Fidesz frakcióvezetője kijelentette: "a szabadságunkért, a függetlenségünkért ma is meg kell küzdeni. Csak éppenséggel más birodalmakkal; lehet, hogy azok a nagyhatalmak a pénz nagyhatalmai, lehet, hogy azok a nagyhatalmak spekulánsok álarcába bújnak." Rogán Antal beszédében kitért arra, hogy szerinte a történelem nagyon vitatott személyisége nem mindig alkalmas arra, hogy mindannyiunk előtt hős legyen. Azok mindenképpen szobrot érdemelnek, akik az életüket áldozták a szabadságért, Magyarországért - tette hozzá. A polgármester szerint példaként csak azok állíthatók az emberek elé, akiknek a teljesítményén, sikerén vitatkozni "semmilyen körülmények között nem lehet". A megemlékezés végén a Batthyány-örökmécsesnél koszorúkat helyeztek el, az önkormányzatnak, a parlamenti pártok kerületi szervezeteinek, valamint civil szervezeteknek a képviselői. 1849. október 6-án végezték ki Aradon a magyar szabadságharc 13 honvédtábornokát, Pesten pedig Batthyány Lajost, az első magyar felelős kormány miniszterelnökét. Október 6-át a kormány 2001-ben a magyar nemzet gyásznapjává nyilvánította.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.