Közélet

Gyömrő és Csömör is aláírta a járási megállapodást

Gyömrő és Csömör is aláírta a járási megállapodást

2012. október 26., péntek
Gyömrő és Csömör is aláírta a járási megállapodást

Gyömrő és Csömör polgármestere is aláírta a járási megállapodást, mivel a napokban lezajlott tárgyalások eredményeként mindkét településen járási kirendeltség létesül - tájékoztatta a Pest Megyei Kormányhivatal a pénteki aláírás után az MTI-t.

A közlemény szerint

Tarnai Richárd

megyei kormánymegbízott, miután a két település a múlt héten elutasította a járási megállapodást, mindkét polgármesterrel személyesen egyeztetett. A megbeszélések eredményeként rögzítették, hogy Gyömrőn és Csömörön is járási kirendeltséget hoznak létre, így mindkét polgármester aláírta az ezzel kapcsolatos dokumentumot. Az ország legnagyobb megyéjében 18 járási székhelyen kezdődik meg a munka 2013 januárjában, valamennyi járási hivatal kialakításáról megkötötte már a megállapodást a megyei kormányhivatal az érintett önkormányzatokkal - áll a közleményben. Tarnai Richárd hangsúlyozta, hogy a vidéki embereknek nagy segítség lesz majd, ha a lakóhelyükhöz közel, rugalmasabb időbeosztással, könnyebben tudják az olyan ügyeket is intézni, amelyekért eddig távolabbra kellett utazniuk. Hozzátette: Pest megyében jelenleg három kormányablak működik - Cegléden, Vácon és Érden -, de minden olyan településen, ahol most okmányiroda található, lesz egyablakos ügyintézés. A többi településen - ahol nem nyílik kormányablak - kirendeltséget tart majd fenn a járási hivatal (így Gyömrőn és Csömörön is), míg a kistelepüléseken ügysegédek könnyítik az ügyintézést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.