Közélet

Fényképes időutazás – Budapest 1956-ban + FOTÓK

Fényképes időutazás – Budapest 1956-ban + FOTÓK

2012. október 22., hétfő
Fényképes időutazás – Budapest 1956-ban + FOTÓK

„Ruszkik haza” feliratok városszerte, égő járművek a Rákóczi téren, az oroszoktól elfoglalt tankok, ledöntött Sztálin emlékmű, az ÁVH épülete – csak néhány kép a Fortepan gyűjteményéből, melyek segítségével az 1956-os Budapest elevenedik meg.

„Győr, Sopron, Magyaróvár után a szabadságharcosok egyre szilárdabban tartják a Dunántúlt. Megerősödött Kecskemét, Kiskunhalas és Szeged környéke is. Miskolc, Ózd és környéke a budapesti szabadságharcosok segítségére siettek. A világ közvéleménye velünk van” – olvasható az 1956. október 30-ai forradalmi újságban, melynek egy ajtóra ragasztott példányát kapta valaki lencsevégre Budapesten. A

Fortepan online privátfotó gyűjtemény

segítségével invitáljuk időutazásra, nézzék meg, milyen is volt Budapest az 56-os események idején, s milyen pusztítást végeztek a városon a harcok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.