Közélet

Év elején indulhat a vásárhelyi Szabadság tér és környékének felújítása

Év elején indulhat a vásárhelyi Szabadság tér és környékének felújítása

2012. október 19., péntek
Év elején indulhat a vásárhelyi Szabadság tér és környékének felújítása

Hódmezővásárhely újabb településrésze újulhat meg a 4,2 milliárd forintos összköltségvetésű kulturális városrehabilitációs program lezárultát követően, a Szabadság tér és környékének átfogó felújítása a jövő év elején kezdődhet - jelentette be Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester pénteken az alföldi városban.

Az önkormányzat a csaknem 900 millió forintos fejlesztéshez 694 millió forintnyi uniós és kormányzati támogatást nyert - mondta a politikus a beruházásról tartott sajtótájékoztatóján. A Szabadság tér Hódmezővásárhely társadalmi, fizikai, gazdasági szempontból is leszakadással fenyegetett településrésze: a lakásállomány leromlott, kevés a közösségi funkciót betöltő tér. Az önkormányzat ezért egy átfogó felújítási programot dolgozott ki, amely a Szabadság téren és környékén lakók életének szinte minden területén érezteti majd hatását - hangsúlyozta a polgármester. Több mint 300 millió forintból felújítják hat társasház homlokzatát és kicserélik a nyílászárókat, helyreállítják a városrész valamennyi terét, útját és járdáját, a zöldfelületeket, és az ott működő óvodához kapcsolódóan egy új játszóteret is kialakítanak. A közbiztonság javítása érdekében a téren kamerás megfigyelőrendszert építenek ki. Megújul a Szent István Általános Iskola épületének homlokzata, nyílászárói, tetőszerkezete, a piaccsarnok, a Szent István Király plébánia, valamint a Városi Stadion öltözője. Az oktatási intézmény alagsorában pedig közösségi programok, segítő foglalkozások megrendezésére alkalmas helyiséget alakítanak ki – ismertette a részleteket Almási István. Közlése szerint a városrész-rehabilitáció - a kivitelező közbeszerzési eljáráson történő kiválasztása után - várhatóan a jövő év elején indulhat el, és a tervek szerint 2014 decemberére fejeződik be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.