Közélet

Bauer Tamás: a kormány a saját javára formálja a választási rendszert

Bauer Tamás: a kormány a saját javára formálja a választási rendszert

2012. október 25., csütörtök
Bauer Tamás: a kormány a saját javára formálja a választási rendszert

Az előzetes választási regisztráció ellen gyűjt aláírásokat a Demokratikus Koalíció Szegeden is. A DK alelnöke sajtótájékoztatóján elmondta, azt tervezik, a zárószavazáskor élőláncot vonnak a parlament köré, így fejezve ki tiltakozásukat.

„A kormány és

Orbán Viktor

is érzi, hogy korrekt és tiszta választáson nem tudják megőrizni a hatalmukat, ezért próbálják a választási rendszert újabb és újabb módon megváltoztatni a maguk javára. Ennek érdekében találták ki az előzetes regisztrációt” – jelentette ki

Bauer Tamás

, a Centrum áruháznál tartott sajtótájékoztatóján. A Demokratikus Koalíció alelnöke számításai szerint több százezer választót tartanak távol a választásoktól, ha bevezetik az előzetes regisztrációt, hiszen senki sem szeret hivatalokba járni. „Ugyanakkor importálnak a Magyarországon kívüli magyarok közül több százezer választót, s ilyen módon akarják a magyarországi magyarokkal szemben megnyerni a választást” – hangsúlyozta. Eddig több tízezer aláírást gyűjtöttek össze, mellyel kapcsolatban elmondta, nem tartalmaz személyes adatokat, csupán tiltakozásukat fejezik ki. Egészen a zárószavazásig tervezik az aláírásgyűjtést, akkor élőláncot vonnak a parlament köré. A gazdasággal kapcsolatban Bauer Tamás elmondta, nem akar több megszorítást sem az Európai Unió sem pedig a Nemzetközi Valutalap, a probléma, hogy a kormány által kivetett különadók a vállalkozásokat és bankokat sújtják, s ezzel a gazdasági növekedés lehetőségét ássák alá. A DK alelnöke szerint a különadók a kiszámíthatatlanságot növelik a magyar gazdaságban a vállalkozók és a befektetők számára. Bauer ez lehetetlenítette el hazánkban a banki hitelezést, ami megakadályozza a beruházásokat. Hozzátette, másfajta, kiszámítható és stabil viszonyokat megteremtő gazdaságpolitikára van szükség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.