Közélet

Alpaka csődör és sövényleguán érkezett a Vadasparkba

Alpaka csődör és sövényleguán érkezett a Vadasparkba

2012. október 19., péntek
Alpaka csődör és sövényleguán érkezett a Vadasparkba

Az idei, nagyobb horderejű események mellett a Szegedi Vadaspark számos kisebb fejlesztéssel is szépült, emellett az állatgyűjtemény is folyamatosan változott.

A héten érkezett a Fővárosi Állatkertből egy új fiatal alpaka csődör. A szép, sötétbarna színű, egyéves csikó még 1-2 évre van attól, hogy a csapat kancáira, mint háremre tekintsen, de az már látszik, hogy összebarátkozott jövendőbelijeivel. A hüllőgyűjtemény szintén egy fővárosi ritkasággal, a ciánkék sövényleguánnal bővült. Amerika meleg és száraz területein élő gyík nevét onnan kapta, hogy a hímek torka, alsó állkapcsa kék színű, ami különösen udvarláskor válik élénk színűvé. A sövényleguánok rendkívül fürgék, de a gyorsaságukra szükség is van, hogy a szintén sebesen inaló rovarokat el tudják kapni. Az elmúlt években a vadaspark számos új és régi épületén láthatók a természetes környezetet idéző, látványos és szép festés. Legutóbb a dél-amerikai ház és az trópusi esőerdőház szépült meg ilyen formán. Az utóbbiban nemcsak a falfestés jelenti az újdonságot, hanem a teljes dekoráció felújítása, beleértve az ott található akváriumot is, amely kívül és belül egyaránt korszerűsödött és megszépült. A benne látható kishalak az Amazonas vízivilágát idézik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.