Közélet

Szabadítsátok fel Zrínyit! - Szegeden lesz Critrical Mass

Szabadítsátok fel Zrínyit! - Szegeden lesz Critrical Mass

2012. szeptember 18., kedd
Szabadítsátok fel Zrínyit! - Szegeden lesz Critrical Mass

Bár Budapesten idén nem, Szegeden viszont felvonulnak ismét a kerékpárosok az autómentes napon. A szombaton Tisza-parti Critical Mass célja a Zrínyi utca „felszabadítása” a kerékpárosok részére.

A fővárosi kritikus tömeg szervezői idén nem tartják meg a biciklis felvonulásukat, elmondásuk szerint, amit akartak, azt már elérték, hiszen sokan kerékpároznak, elindult Budapesten a fejlődés. Erejüket és energiájukat ezután a szakmai munkára szeretnék fordítani, ezért arra kérnek mindenkit, akinek fontos a kerékpározás ügye, legyen a Kerékpáros Klub tagja, vagy akár aktivista. Terveik szerint jövő tavasszal nagy búcsú felvonulást rendeznek. Szegeden azonban találtak olyan célt a szervezők, amiért érdemes kétkerekű demonstrációt tartani. „Kerékpározható Zrínyi utcát! A szegedi Critical Mass biciklisfelvonulás célja a felhívni a figyelmet a Zrínyi utca kerékpározhatóvá tételére, tekintettel a Dóm-tér időszakos lezárásaira és az alternatív kerékpáros útvonalak hiányára” – olvasható a szervezők Facebook-bejegyzésében. Critical Mass Szeged rendezvény szeptember 22-én, szombaton indul az Aradi vértanúk teréről 16 órakor. Az út 13,5 kilométer és másfél óra alatt teljesíthető. A Critical Mass megmozdulást 2004 óta évente kétszer - áprilisban, a Föld napján és szeptember 22-én, az Európai Autómentes Napon - rendezik meg azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a kerékpározást, és nyomást gyakoroljanak a döntéshozókra a kerékpáros infrastruktúra fejlesztése érdekében. Az útvonalat

az alábbi linkre kattintva

tekintheti meg!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.