Közélet

Polgármesteri eskü után bombariadó Vásárhelyen (FRISSÍTVE)

Polgármesteri eskü után bombariadó Vásárhelyen (FRISSÍTVE)

2012. szeptember 6., csütörtök
Polgármesteri eskü után bombariadó Vásárhelyen (FRISSÍTVE)

Letette esküjét Almási István (Fidesz-KDNP) Hódmezővásárhely vasárnap megválasztott új polgármestere az alföldi város közgyűlésének csütörtökön este kezdődött ülésén, melyet aztán bombariadó miatt elnapoltak.

Elnapolta a hódmezővásárhelyi közgyűlés bombariadó miatt félbeszakadt csütörtöki ülését

Almási Istvánt

(Fidesz-KDNP) polgármester. A képviselők szeptember 14-én folytatják a tanácskozást.

Szenti Szabolcs

, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, több tucatnyi rendőr két robbanóanyag-kereső kutyával vizsgálta át az épületet, és gondoskodott a környék lezárásáról és a helyi lakosok biztonságáról. Robbanóanyagot nem találtak. A rendőrség korábban kiürítette a városháza épületét és a közgyűlésen résztvevő képviselőket, köztisztviselőket és vendégeket átterelte a Kossuth térnek a polgármesteri hivatallal szemközti oldalára – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója. A közgyűlés ülése alatt egy férfi telefonon közölte, hogy robbanóanyagot helyezett el a városházán. A rendőrség ismeretlen tettes ellen a közveszéllyel fenyegetés bűntette minősített esete miatt indított büntetőeljárást.

Magabiztosan nyert

Az időközi polgármester-választáson a Fidesz-KDNP jelöltjét a voksolók 52,31 százaléka támogatta.

Kis Andrea

, az MSZP jelölte 22,72 százalékot, a jobbikos

Kovács Sándor

14,1 százalékot, a függetlenként induló

Nagy László

10,95 százalékot kapott. A választáson 33,06 százalékos volt a részvétel, összesen 12291 érvényes szavazatot adtak le. Hódmezővásárhelyen azért tartottak időközi választást, mert a várost 2002 óta irányító

Lázár János

június 2-tól a Miniszterelnökséget vezeti államtitkárként, és e poszt a jogszabályok értelmében összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.