Közélet

Október 1-jétől a Könyvtárellátó végzi a tankönyvellátást

Október 1-jétől a Könyvtárellátó végzi a tankönyvellátást

2012. szeptember 28., péntek
Október 1-jétől a Könyvtárellátó végzi a tankönyvellátást

Október 1-jétől állami közérdekű feladatként a Könyvtárellátó Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. végzi a tankönyvellátást. Az erről szóló jogszabályt tavaly novemberben fogadta el az Országgyűlés.

Eszerint a tankönyvellátás - azaz a tankönyvek országos megrendelése, beszerzése, az iskoláknak történő eljuttatásuk megszervezése, valamint a vételárak beszedése - állami közérdekű feladat, amelyet egy kiemelten közhasznú nonprofit kft., a Könyvtárellátó végez. A könyvtárellátó biztosítja, hogy a tanulók legfeljebb a jegyzékben feltüntetett legmagasabb - azaz az iskolai terjesztési - áron jussanak hozzá a tankönyvekhez. Az új szabályozás szerint a tanulók egy évben egy tankönyvet legfeljebb kétszer vásárolhatnának meg listaáron, másodszor akkor, ha a könyv elveszett vagy használhatatlanná vált. Ha a diák szándékosan tett használhatatlanná egy tankönyvet, a pótlásáért magasabb árat kell fizetnie. A tankönyveket az iskola árusítja, ezért jutalékot kap. A jutalék nagyságát a Könyvtárellátó javaslatára az illetékes miniszter állapítja meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.