Közélet

Nyolc és fél millióból szépült meg a Földmíves Utcai Óvoda + FOTÓK

Nyolc és fél millióból szépült meg a Földmíves Utcai Óvoda + FOTÓK

2012. szeptember 18., kedd
Nyolc és fél millióból szépült meg a Földmíves Utcai Óvoda + FOTÓK

Százszázalékos kihasználtsággal működik a Földmíves Utcai Óvoda, idén ősszel új csoportot is indítottak. Ahhoz azonban, hogy a százharminckilenc gyermek elférjen, fejlesztésekre volt szükség, ezt köszönték meg vidám meseelőadással az ovisok kedden délután.

„Öröm dolgozni egy ilyen szépen felújított és megújult intézményben” – fogalmazott

Biténé Harmat Erika

tagóvoda-vezető a kis házi ünnepségen, amelyen a gyerekek elénekelték az ovi dalát, és egy mesejátékkal is kedveskedtek a jelenlévőknek. „Mi, alsóvárosiak méltán lehetünk büszkék oktatási intézményeinkre, s a Földmíves Utcai Óvoda valóban ennek a városrésznek az ékköve, és ez az intézmény szépült meg legnagyobb mértékben ebben az évben. Azt, hogy mennyire népszerű ez az intézmény, mi sem bizonyítja jobban, minthogy tavasszal a huszonnyolc helyre ötvenkét új jelentkező volt. Az önkormányzatnál úgy gondoltuk, az a legjobb és legjobb, ha minden alsóvárosi gyermek a lakóhelyén kap elhelyezést. Ehhez viszont fejleszteni kellett ezt az intézményt” – jelentette ki a körzet Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője.

Hüvös László

hozzátette, az önkormányzat öt és fél millió forintot különített el, ebből újult meg a vizes blokk, a folyosó, új csoportszobát alakítottak ki, és új a konyha is. Az udvari játszóeszközök sem feleltek meg az előírásoknak, a sportbizottság ezek cseréjére 3 millió forintot szavazott meg. A képviselő köszönetet mondott a szülőknek is, akik a felújításhoz szükséges eszközökkel, illetve anyagi támogatásukkal járultak hozzá az intézmény megszépüléséhez. Biténé Harmat Erika tagóvoda-vezetőtől megtudtuk, az udvaron fából készült játékok voltak, melyeket már nem használhattak a gyerekek, az intézmény emeletén pedig nem volt gyerek WC, mostantól ötöt használhatnak a kicsik. „Eddig öt csoportosok voltunk, most hat van, összesen 139 gyerek jár hozzánk, ez az önkormányzat által meghatározott maximum létszám. Évek óta megfigyelhető, hogy növekszik a gyereklétszám, sok család költözik Alsóvárosra” – tájékoztatott. A Nevelési-Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálatának (NGSZ) igazgatója,

Kardos Kálmán

portálunknak elmondta, szeptemberre minden intézményben elvégezték az új játszóeszközök elhelyezését, illetve a szükséges munkálatokat.

Ahogy korábban írtuk

, az NGSZ jogkörébe vont intézmények 60 telephelyén összesen 619 darab udvari játszótéri eszköz van, amelyből legutóbb 58 telephelyen 447 udvari játszótéri eszközt vizsgáltak felül. Összesen 179 megfelelő játékot találtak, 164 balesetveszélyes besorolást kapott, ez körülbelül a játékok negyede. Az NGSZ most energetikai korszerűsítést célzó pályázatok kiírását várja. Húsz óvodában és egy iskolában pályáznának fűtéskorszerűsítésre, hőszigetelésre és nyílászárócserére. Kardos reméli, hamarosan lesznek ilyen kiírások, és nyerni is fognak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.