Közélet

Munkáspárti politikai dzsembori - kötélen A Szabadság + FOTÓK

Munkáspárti politikai dzsembori - kötélen A Szabadság + FOTÓK

2012. szeptember 11., kedd
Munkáspárti politikai dzsembori - kötélen A Szabadság + FOTÓK

Nagyvári László, a Munkáspárt szegedi alelnöke néhány párttársával közösen sajátságos politikai happeninget rendez minden kedden a város különböző pontján. Zsinórt feszítenek ki két fa vagy két villanyoszlop közé, amelyre csíptetővel – mint a száradó ruhát – kiaggatják a párt hetilapjának, A Szabadságnak a példányait. Közben elbeszélgetnek a kíváncsiskodó járókelőkkel, újságot osztogatnak, szórólapoznak.

A mindennapi problémák kerülnek ilyenkor szóba, mondja Nagyvári László a Budapesti körúton található egyik bevásárlóközpont előtt meghirdetett akció során, mint amilyen a munkanélküliség, a kiszolgáltatottság, a kilakoltatások. Ezen a környéken az aktivista hallott egy 6-8 tagú családról, akik, sajnos, kilakoltatásra várnak. Devizahitelesek, már a felgyülemlett közüzemi számlákat sem tudják fizetni. Ide jutott a magyar munkásság, hogy egyre jobban csúszik lefelé, sopánkodik az alelnök. Akcióikat többnyire a Facebookon szokták meghirdetni, de más közösségi oldalakról is elérhetők. Hatékonynak találják a kommunikáció ezen formáját, az elmúlt 3 hónapban minden kedden kitelepültek valahova – kisebb nagyobb sikerrel. A beszélgetésekből kiderül, hogy az emberek mélységesen elégedetlenek, többnyire csak negatív dolgokról tudnak beszámolni. A nehéz megélhetésre, a gyülemlő sárga csekkekre, az egyre nagyobb erőfeszítések árán törleszthető banki hitelekre, tartozásokra panaszkodnak. A párt szegedi szervezete országosan és helyi szinten is kapcsolatban áll a devizahitel-károsultak érdekvédelmi szervezetével, a bajba jutottakat hozzájuk irányítják, így próbálnak – lehetőségükhöz mérten – segíteni. Jövő héten, kedden a Kereszttöltés utcai lottózó előtt várják az érdeklődőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.