Közélet

MSZP: új utakat kell keresni a foglalkoztatás-politikában

MSZP: új utakat kell keresni a foglalkoztatás-politikában

2012. szeptember 23., vasárnap
MSZP: új utakat kell keresni a foglalkoztatás-politikában

Az MSZP szerint új utakat kell keresni a foglalkoztatás-politikában, mert a mostani irányvonal nem segít abban, hogy az ország egységes legyen.

Gúr Nándor

, a parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón rámutatott arra, hogy nem lett egymillió új munkahely, az adók radikálisan nem csökkentek, az egykulcsos adórendszerrel pedig az adózók 85 százaléka rosszabbul járt. Ez nem szolidaritás - mondta -, ezért olyan utat kell keresni, ami ezt megváltoztatja. Kiemelte: az MSZP 2014 után olyan foglalkoztatáspolitikát kíván folytatni, amely azoknak az embereknek segít, akik a legjobban rá vannak szorulva. Annak figyelembe vételével tennék mindezt, hogy az embereknek nemcsak jogai, hanem kötelezettségei is vannak - tette hozzá. A jelenlegi helyzetet Gúr Nándor úgy jellemezte, hogy a 93 ezer forintos bruttó minimálbérnek kevesebb a vásárlóereje, mint a korábbi, alacsonyabb minimálbérnek; a versenyképességi listán a 48.-ról a 60. helyre esett vissza az ország; 2008-hoz képest kevesebben dolgoznak; a pályakezdő fiatalok 28 százaléka pedig az utcán kezdi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.