Közélet

MSZP: a gazdasági növekedést a kormány cseréjével lehet elérni

MSZP: a gazdasági növekedést a kormány cseréjével lehet elérni

2012. szeptember 22., szombat
MSZP: a gazdasági növekedést a kormány cseréjével lehet elérni

Az MSZP szerint a gazdasági növekedést nem a háztartási berendezések cseréjével, hanem a kormány cseréjével lehet elérni.

Török Zsolt

, az ellenzéki párt szóvivője

Varga Mihály

tárca nélküli miniszternek a fogyasztás élénkítésére vonatkozó nyilatkozatára utalva szombati, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: nagy bajban van Magyarország, ha a kormány a hűtők, tévék és mosógépek elromlásától várja a növekedést. Álláspontja szerint nem a berendezések, hanem a kormány cseréje indítaná meg a gazdasági növekedést. Kitért arra, hogy az átlagos vagy az az alatti fizetésű embereknek azért nem tudnak vásárolni, mert az egykulcsos adórendszer havi 8-10-12 ezer forintot vesz ki a zsebükből. Az MSZP álláspontja szerint a növekedéshez befektetőbarát politika, járulékcsökkentés és többkulcsos adórendszer szükséges. A szocialista politikus azt mondta, az Orbán-kormány a "munkanélküli-teremtés, a nyugdíjcsökkentés és az adóemelés" kormánya. Török Zsolt felszólította a kormányt, hogy "elhibázott gazdaságpolitikájának árát" ne a nyugdíjasokkal, az alacsony jövedelműekkel fizettesse meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.