Közélet

Kevesebb mint tíz álláshely szűnt meg az idén Vásárhelyen

Kevesebb mint tíz álláshely szűnt meg az idén Vásárhelyen

2012. szeptember 21., péntek
Kevesebb mint tíz álláshely szűnt meg az idén Vásárhelyen

Kevesebb mint tíz önkormányzati álláshely szűnt meg az idén Hódmezővásárhelyen – közölte az önkormányzat sajtóreferense pénteken az MTI-vel; Göbl Vilmos ezzel a Népszava azon állítást cáfolta, amely szerint közmunkásokra cserélik az alkalmazottakat az alföldi településen.

A cikk szerint a pénzszűkében lévő város több önkormányzati intézményénél elbocsátják az alkalmazottakat, feladataikat pedig közmunkásokkal végeztetik el.

Göbl Vilmos

közleménye szerint "

Nyakó Istvánnak

és a Népszavának köszönhetően hazugságok lepték el a teljes magyar sajtót arról, hogy a hódmezővásárhelyi önkormányzat közmunkásokra cseréli a közalkalmazottait". A sajtóreferens azt írta, hogy az önkormányzat az idén a közel 2300 önkormányzati alkalmazotti létszámából összesen 9,5 álláshely megszűntetéséről döntött, amit az adott oktatási intézmény kezdeményezett a gyermeklétszám csökkenése miatti kihasználatlanság okán. A város az év hátralévő részében további – főként jelentősebb – létszámcsökkentést nem tervez – tette hozzá. Göbl Vilmos szerint a szocialista "Nyakó István és a Népszava hazugsága" azért is megdöbbentő, mert a közfoglalkoztatottak alkalmazása után járó állami támogatás feltétele, hogy a közfoglalkoztató az adott munkakörben a megelőző három hónapban ne mondjon fel dolgozónak. A sajtóreferens közlése szerint a valótlan tények állítása és azok híresztelése miatt az önkormányzat megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.