Közélet

Egyre több feljelentést tesznek uzsoraügyben

Egyre több feljelentést tesznek uzsoraügyben

2012. szeptember 29., szombat
Egyre több feljelentést tesznek uzsoraügyben

Folyamatosan nő az uzsoraügyben született feljelentések száma: a 2009-es 60 jelzés után 2010-ben 250 esetben, tavaly pedig már 360 ügyben indult nyomozás - írta a Magyar Nemzet szombaton.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) adatai szerint a növekedés az idén sem állt meg, az első hét hónapban országszerte 532 uzsora bűncselekményre utaló bejelenést vizsgált a rendőrség. A bűnügyi összesítés szerint a keleti megyékben, Borsodban és Szabolcsban az átlagnál több feljelentés érkezett - írta a lap. Az idén az uzsoraügyekben mintegy 200 sértett szerepelt, nagyobb részük 25-59 év közötti, s több mint kétharmaduk nő. A lap emlékeztet, hogy a tavaly óta élő új szabály alapján már akkor is büntetést kell kiszabni, ha valaki egy alkalommal adott hatalmas kamatra kölcsönt nehéz helyzetben lévő személynek, míg korábban csak azokra vonatkoztak a büntető szabályok, akik rendszeresen uzsoráztak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.