Közélet

A Láma Dalai maxi kiadását tervezi idén + FOTÓK, VIDEÓ

A Láma Dalai maxi kiadását tervezi idén + FOTÓK, VIDEÓ

2012. szeptember 2., vasárnap
A Láma Dalai maxi kiadását tervezi idén + FOTÓK, VIDEÓ

Aki lemaradt volna a SZIN-ről, idén még találkozhat Szegeden A Láma Dalai zenekarral, várhatóan a Rongy Kocsmában lépnek fel. A reggae és ska alapokon nyugvó muzsikát játszó banda énekesével, Vereb Jánossal a menedzserváltás körüli galibákról is beszélgettünk.

- Hogyan telt az idei nyár a zenekar életében?

- Érdekes hónapok állnak mögöttünk, túl vagyunk egy menedzserváltáson, ebből kifolyólag lemaradtunk több fesztiválról is, csak a SZIN-re jutottunk el, pedig általában találkozhatnak velünk a rajongók a nagyobb fesztiválokon. Ez sajnos most így sikerült, igyekszünk ősszel pótolni a fellépéseket.

- Tagcsere is volt körülbelül egy éve, új gitáros került a zenekarhoz. Bevált a váltás?

- Az elmúlt évek alatt több tagcserénk volt, a legjelentősebb valóban az új gitáros érkezése. Nagyon szeretjük Gabit, de érdemes tudni, zenekarunk egyik érdekessége, hogy mi mindannyian barátok vagyunk. A korábbi tagcseréknél is egy haver jött a másik helyére. A legelső gitárosunk például azért vált meg tőlünk, mert a sportra akart jobban koncentrálni, mára nagyszerű aikido mester lett, míg egy másik tagunk más stílust szeretett volna játszani. De ebből sosem adódott semmiféle probléma, mindig meg tudtuk beszélni ezeket a dolgokat.

- A SZIN utolsó napján a nagyszínpadon kezdett a csapat, délután a tikkasztó hőségben ez nem a leghálásabb...

- Ez így igaz, a korai időpont minden fesztiválon ilyen, de számunkra ez egy nagy lépés volt, először játszhattunk Szegeden a nagyszínpadon. Az elmúlt években a Pepsin és másik színpadon már felléptünk, illetve az egyik sátorban is, s nagyon jó bulikat csináltunk a közönség visszajelzései alapján. Az őszi-téli koncertszezonra már vannak leszervezve bulik, sőt Szegedre is készülünk, a Rongy Kocsmában fogunk fellépni. - A SZIN összességében mennyire jó fesztivál, ha a hazai felhozatallal összehasonlítjuk? - Nekem személy szerint nagyon tetszik, hogy zömében magyar fellépők vannak Szegeden. Nagyon sok fesztivál próbálja erőltetni a külföldi vonalat, ami szerintem nem teljesen egészséges. Kimondottan örülök annak, hogy a SZIN-en megmaradt a magyar zenekarok túlsúlya. A programokat jónak tartom, bár sajnálom, hogy idén nem lehet a medencében ücsörögve hallgatni egy-egy koncertet. Ez az egy, ami nagyon hiányzik, hiszen nagyon jó hangulatot kölcsönzött a fesztiválnak. - Ismert számokat is rendre áthangszerel a zenekar, még a SZIN-indulót is hallhatjuk reggae feldolgozásban, de vannak ska dalok is. Valamelyik irányba el akar elmozdulni a banda, vagy megmarad a zenei sokszínűség? - Már inkább a reggae felé tendálódunk, de nem bírjuk kihagyni a skat sem. Amikor születik egy ötlet, az vagy egyik vagy másik irányzathoz passzol, s végül is rokonműfajok, így nem is akarjuk teljesen elkötelezni magunkat. De bennünk van a reggae-érzés, ezért is születik több ilyen dalunk. Idén készült el a Fesztivál című dalunk, s most télig bezárólag három-négyszámos maxi kiadását tervezzük, hiszen rengeteg új számunk van, azokból szertnénk egy válogatást átnyújtani a rajongóknak. http://www.youtube.com/watch?v=xJ8s023MYL8

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.