Közélet

SZIN-line: elmaradt a nyári szünet a PASO-nak + FOTÓK

SZIN-line: elmaradt a nyári szünet a PASO-nak + FOTÓK

2012. augusztus 24., péntek
SZIN-line: elmaradt a nyári szünet a PASO-nak + FOTÓK

A Szegedi Ifjúsági Napok színpadán is berobbantotta szokásos energiabombáját KRSA, a Pannonia Allstars Ska Orchestra frontembere, akit a koncert után sikerült elkapnunk pár szóra. A ska hazai zászlóshajójaként a PASO sohasem pihen: tavaszi lemezbemutató koncertjét követően szimfonikus koncerttel készül az év végére.

- Hogyan telt a nyár a PASO-nak?

- Nagyon mozgalmasan: tavasszal még a lemezbemutató turnénkra koncentráltunk, márciusban debütált ugyanis új lemezünk, a Lovemonster. A nyári időszak egyfajta átmenetet is jelentett, hiszen a korong bemutatója mellett még a régi, jól ismert nóták domináltak. Reméljük, hogy az új lemez is hamarosan eléri azt az ismertségi szintet, hogy bármikor játszhassunk róla. Rengeteg fesztiválon megfordultunk itthon és külföldön (Horvátországban, Szlovéniában) is. Ebben a lendületben szeretnénk majd folytatni ősszel, koncertezni szeretnénk majd ott is, ahova nem jutottunk el az év első felében.

- Nyárzáró fesztiválnak is tartják a SZIN-t, maradt még energia így a bulidömping végére?

- Muszáj, hogy maradjon, hisz szinte átmenet nélkül folytatódik az őszi szezon, rengeteg koncert van előjegyezve már így is. Legizgalmasabb eseményünk jelenleg november 14-én lesz a Művészetek Palotájában, ahol egy egész estés szimfonikus koncertet adunk a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával karöltve. A már jól ismert PASO dalokat teljesen áthangszerelve adjuk elő, bízunk benne, hogy jól fog majd szólni ez az összhang.

- A ska zenét eddig is megbolondítottátok némi szimfonikus hangzással, mennyire cseng össze a két stílus?

- Elsőre talán nem úgy tűnik, de miután kipróbáltuk számunkra világossá vált, hogy ez a kettő igenis megfér egymás mellett, egyik színezi a másikat. Kíváncsian várjuk a koncertet, az eddigi élményeink nagyon pozitívak. Húsz-huszonkét dallal készülünk a MüPába, hogy ez nagy mennyiségben mennyire fog átjönni, majd ott eldől. Az eddigiek alapján mindenesetre nagyon bizakodóak vagyunk, a zenekar nagyon élvezte a felkészülést, és a közönség reakciója is pozitív volt. - Több ska-zenekart is vendégül lát idén a SZIN, fellép például a Russkaja is. Mennyira tartotok, dolgoztok össze így stíluson belül? - Velük többször is játszottunk együtt, Budapestre a mi meghívásunkra érkeztek, illetve mi is játszottunk náluk egy koncertjükön Bécsben, úgyhogy jó a viszony. A debreceni gyökerű szkafander zenekarral is számos közös fellépésünk volt - ismerjük egymás munkásságát, tartjuk a kapcsolatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.