Közélet

Meghatározta a kormány az OKJ-s szakmai követelményeket

Meghatározta a kormány az OKJ-s szakmai követelményeket

2012. augusztus 10., péntek
Meghatározta a kormány az OKJ-s szakmai követelményeket

Az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő, az állam által is elismert szakmai képesítések követelményeit határozta meg a kormány a csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent rendeletében.

A tavaly elfogadott új szakképzési törvény adott felhatalmazást a kormánynak arra, hogy rendeletben határozza meg többek között az OKJ-t, az OKJ-ba történő felvétel és az abból való törlés eljárási rendjét, valamint a szakmai követelménymodulokat. A friss rendeletben a kormány az Országos Képzési Jegyzékben szereplő 80 szakképesítés követelménymoduljait és azok részletes leírását rögzítette. A 80 szakképesítés között van például az asztalos, a cipőkészítő, a cukrász, az elektronikai műszerész, a festő, a mázoló, a tapétázó, a gyakorló fodrász, az idegenvezető képesítés, illetve a kárpitos, a kereskedő, a látszerész, valamint a pincér, a szakács vagy a villanyszerelő képzés. A rendelet 2012. szeptember 1-jén lép hatályba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.