Közélet

Háromszázan buktak le hamis karszalaggal a SZIN-en

Háromszázan buktak le hamis karszalaggal a SZIN-en

2012. augusztus 30., csütörtök
Háromszázan buktak le hamis karszalaggal a SZIN-en

Az eddigi évekhez képest nyugodtabban zajlott az idei Szegedi Ifjúsági Napok, ez azonban nem jelenti azt, hogy a rendezvényt biztosító Tigers Security-nek ne lett volna dolga: hetven alkalommal intézkedtek illetéktelen behatolóval szemben, és több száz érvénytelen karszalaggal rendelkezőt fordítottak vissza a bejáratnál.

Míg a fesztiválozóknak csak a gondtalan szórakozás a feladatuk, igazán csak a szervezők tudhatják, hogy mennyi munka áll egy több tízezer embert megmozgató rendezvény zavartalan lebonyolításában. Szombaton ért véget a város legnagyobb könnyűzenei fesztiválja, a Szegedi Ifjúsági Napok, és bár az eddigi évekhez képest jóval nyugodtabb, rendezettebb módon zajlott le a rendezvény, számtalan intézkedés történt. A tiltott tárgyak, alkoholos italok becsempészése mellett sokan a jegy megváltása nélkül, vagy érvénytelen karszalaggal próbáltak a rendezvény helyszínére lépni. „Egy több napig tartó fesztivál biztosítása teljesen más, mint például egy sporteseményé. A vendégek itt huzamosabb ideig tartózkodnak, ráadásul hátizsákokkal, csomagokkal érkeznek, melyeket egyenként át kell kutatni balesetveszélyes, tiltott eszközöket, valamint alkoholt, kábítószert keresve. Emellett a bent lévő fesztiválozók biztonságáról is gondoskodni kell, mindezt úgy, hogy senkinek ne legyünk a terhére” – nyilatkozta portálunknak

Mihalicska István

, a fesztivál rendjéről gondoskodó Tigers Security ügyvezető igazgatója. Mint mondta, a SZIN teljes területén naponta közel kétszáz munkatársuk gondoskodott a rendről, és bár kirívó eset nem történt, számos intézkedésre sor került.

A bejáratnál nem csak a táskákat figyelték: közel háromszáz karszalagot vágtak le, mert hamis, vagy nem megfelelően rögzített volt. Sokaknak még a megtévesztés látszata sem volt fontos, bemásztak, itt-ott belógtak a fesztivál helyszínére, hogy a belépő megváltása nélkül koncertezzenek - hetven embert kellett ilyen okok miatt kitessékelni. A rendezvény helyszínén belül elsősorban a területek őrzésére, és a fesztiválozók biztonságának, épségének megóvására koncentráltak. Előbbi a lopások megelőzése, utóbbi pedig az alkoholtól, vagy a kánikulától rosszul lett emberek ellátása miatt volt fontos. „Tíz járőr gondoskodott róla, hogy aki rosszul van, az mielőbb orvoshoz juthasson, és megfelelő kezelést kapjon. Szerencsére komolyabb gond nem volt, ahogy a fesztiválokon jellemző sátorfosztogatások sem voltak gyakoriak. Összesen tizennyolc lopásról vettünk fel jegyzőkönyvet, két csoportot kézre is kerítettünk a helyszínen” – mondta Mihalicska István.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.