Közélet

Gólyák lepték el a Sziksósfürdőt + FOTÓK

Gólyák lepték el a Sziksósfürdőt + FOTÓK

2012. augusztus 21., kedd
Gólyák lepték el a Sziksósfürdőt + FOTÓK

Koncertekkel, csapatjátékokkal és ügyességi feladatokkal zárták a nyarat a Szegedi Tudományegyetem jövendőbeli hallgatói. A Szikin rendezett SZTE Összegyetemi Gólyatábor három napja alatt a buli mellett az egyetemi élettel is ismerkedhettek a gólyák.

Háromnapos non-stop bulizást követően is meglepően nagy számban vettek részt a reggeli frissítő tornán a kisgólyák vasárnap délelőtt. A kemény mag már régen talpon volt, hogy kávéval és a másnaposságot legendák szerint enyhítő gyógysörrel hozza rendbe magát az előző éjszaka pörgése után. Mások álmosan másztak ki-be a tűző napon felállított sátorba, de a Sziki árnyékosabb területein szétszóródva is sokan hajtották álomra a fejüket. Utolsó napjához érkezett az SZTE Sziksósfürdőre meghirdetett Összegyetemi Gólyatábora: a lendület fogyóban, a hangulat azonban változatlan. "Körülbelül háromszázan jöttek ki, de sokan már nem várták meg a végét. A kari gólyatáborok sokat kivettek az emberből, és persze a fesztiváldömping végére is kiürültek a pénztárcák" - mondta

Drávucz Dorottya

, az egyik szervező. A főgólyáknak nem volt komolyabb gondjuk a túlzásba vitt lumpolás miatt: szerencsére okosan ittak a kisgólyák, egy-két egészen extrém pozícióban "rosszul levő" fiatal kivételével. Az étkezés egyénileg, érzés alapján lett intézve, 150 és 1000 forint között mozgott a menü zsíros deszkától a gyros-tálig.

A menetrend szerinti járatok mellett gólyajárat is indult a hallgatók szállítására, akik a négynapos rendezvény alatt kikapcsolódhattak, bulizhattak, de az egyetemi élet megkezdéséhez szükséges alapvető információkat is bezsebelték. Péntek este Szabó Gábor rektor köszöntötte őket, majd a csapatépítő, ismerkedő játékokat követően a Lighters, Soerii és Poolek és Kelemen Kabátban gondoskodott a jó hangulatról. Pénteken sorversenyeken mérték össze tudásukat a csapatok, délután pedig az SZTE EHÖK tartott előadásokat a kollégiumi felvételik, az Erasmus és a szociális ösztöndíjak lehetőségeiről. Este a Társadalmi célú közlemény, a FISH! és a Kravaiar is koncertezett a gólyatáborban. Vasárnap az SZTE EHÖK SE Rögbi szakosztály is kilátogatott a fürdőbe, majd a szokásos sorversenyek végeztén este a Bohemian Betyars, a Maj’Beszélünk és a DSP fellépéséven zárult a gólyatábor. "A tegnap esti buli volt eddig a legjobb, bár lassan már mi is fáradunk" - mondta portálunknak a jogásznak készülő Fekete Jenő. A gólya második diplomájáért indul szeptembertől, kommunikáció és médiatudomány szakon már sikeresen levizsgázott. Boda Lászlóval egy árnyékos fa alatt húzták meg magukat - a környezetmérnöknek tanuló diáknak tetszett a Sziki, mint mondta keresni sem kell a jó csajokat, bárhova néz az ember talál egyet. Alább megtekinthető fotóink bizonyítsák igazát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.