A tikkasztó meleg miatt naplemente után lendült fel a forgalom SZIN-en a Borászok utcáján, s ha nem akartunk gyakran sorba állni, fröccsöt akár literes palackban is vásárolhattunk. A borászok zöme elégedett volt, s kiemelték, igazán kedvesek voltak a fesztiválozók.
Villányi nagyrédei, egri, siklósi és tokaji borok közül is válogathattak a SZINezők, s a minőségi nedűk népszerűséget jól mutatja, hogy szombat estére szinte teljesen kiürültek az egri Kiss Pincészet borhűtői. Naplemente után végeláthatatlan sor állt a nagyrédei Bárdos és Fia Pincészetnél és a Rose Fröccs standnál is. „Tokaji boraink nem kimondottan a fesztiválozó korosztály nedűi. Vendégeink 70-80%-a valahonnan már ismeri borainkat, s ők rendszeresen visszajárnak. A tokaji borok édessége, s az itteni hőmérséklet nemigen egyeztethető össze” – magyarázta
Dzsupin Mihály
, aki
Babits László
tokaji borait kínálta. A nagy meleg slágere egyértelműen a fröccs volt, ám tokaji bort vétek szódával hígítani, kínálatukból kis „erőszakkal” kettőből lehet fröccsöt készíteni. „A rosé helyett a Halfarka sárga muskotályt ajánlottam, s a ki megkóstolta, bátran állíthatom, leszokott a roséról” – jegyezte meg. A Széchenyi téri borfesztivált nagyon szeretik, hat-nyolc éve jelen van a Babits Pincészet, a boraik közül legalább egy aranyérmet nyer. Ősszel a Bor Téren is megjelennek, ott is megkóstolhatóak lesznek boraik. „Egyik büszkeségünk a 2006-os hatputtonyos aszúnk, ami idén lett aranyérmes” – tette hozzá Dzsupin Mihály, aki folyékony napsugárnak is nevezte a díjazott bort.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.