Közélet

Bevonják a szakmát is az új vadászati törvény előkészítésébe

Bevonják a szakmát is az új vadászati törvény előkészítésébe

2012. augusztus 18., szombat
Bevonják a szakmát is az új vadászati törvény előkészítésébe

Az új vadászati törvény előkészítésébe bevonják a szakmát is: a vadgazdálkodási szervezetek és a hivatásos vadászok javaslatai, észrevételei alapján végzik majd el a törvényjavaslat kodifikációját - közölte Semjén Zsolt, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, miniszterelnök-helyettes az országos vadásznapon szombaton a Győr-Moson-Sopron megyei Szany községben.

Ünnepi köszöntőjében célként jelölte meg, hogy Magyarország ismét vadászati nagyhatalommá váljon. A miniszterelnök-helyettes hangoztatta: ennek jegyében bontották le az indokolatlan, bürokratikus terheket, amelyek az 1950-es évek végétől a magyar vadásztársadalmat sújtották. Az eddigi intézkedések közül kiemelte a fegyvertörvény módosítását és a hozzá kapcsolódó rendeletet, amely - mint rámutatott - "végre véget vet a vadászok évtizedes vegzálásának".

Semjén Zsolt

fontos feladatként jelölte meg az új vadászati törvény megalkotását. Hozzátette: a törvényjavaslatot az erdészetekkel, a gazdákkal, a természetvédőkkel történő egyeztetés után nyújtják majd be az Országgyűlésnek. A miniszterelnök-helyettes bejelentette: 2014-ben elkészül a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei országos magyar vadászati múzeum a hatvani Grassalkovich-kastélyban. Az épület felújítását is magában foglaló projekthez a kormány több mint hárommilliárd forintos támogatást nyújt. A múzeum áttekintést ad a Kárpát-medence vadászati hagyományairól, kultúrájáról, értékeiről. Az egész napos program a Hubertus-misével kezdődött, amelyen a soproni vadászkürtösök működtek közre, majd az új vadászok ünnepélyes fogadalomtétele következett. A rendezvényt vadászkutya-bemutató, főzőverseny és kulturális műsor is színesítette. Az országos vadásznapon részt vett

Pintér Sándor

belügyminiszter is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.