Közélet

Schmitt Pál elköltözött az elnöki rezidenciából

Schmitt Pál elköltözött az elnöki rezidenciából

2012. július 30., hétfő
Schmitt Pál elköltözött az elnöki rezidenciából

Megoldotta lakásgondját Schmitt Pál volt köztársasági elnök, és családjával elhagyta a Béla király úti elnöki rezidenciát - ismerteti a hétfői Blikk.

A napilapnak

Altorjai Anita

, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) sajtóigazgatóságának vezetője elmondta, hogy

Schmitt Pál

volt köztársasági elnök kiköltözött az elnöki rezidenciából. Az épületen kisebb munkákat kell elvégezni, majd ezután, néhány héten belül

Áder János

köztársasági elnök és családja átveheti az épületet. Addig az Áder család saját lakásában lakik. A Blikk cikke szerint Áder Jánosnak májusi megválasztása után nem volt sürgős, hogy átvegye a rezidenciát. Beiktatása előtt uniós képviselő volt, Brüsszelben élt feleségével és két kisebb gyermekével. Az ottani életüket időbe tellett felszámolni, így Schmitt áprilisi lemondása után több mint két hónapig maradhatott az elnöki lakban. Ez a türelmi idő kapóra jött neki, hiszen májusban úgy nyilatkozott: nem tud kiköltözni, mert még nincs meg az új helye. Vagyonnyilatkozata szerint Schmitt Pálnak öt ingatlanja van. A kisebb vidéki nyaraló és a belvárosi 69 négyzetméteres lakás mellett egy II. kerületi villa és két nagy értékű lakóparki lakás is van a nevén. Ennek ellenére a volt elnök eleinte élt volna a jogával, hogy az állam élete végéig méltó szolgálati lakást biztosítson számára. A KEH-nél erre a célra 150 millió forintot különítettek el. Végül úgy döntött: "az ország gazdasági helyzetére tekintettel" nem él a lehetőséggel. A Blikk megkérdezte Kiss Norbertet, Schmitt Pál titkárságvezetőjét is arról, hova költözik a volt államfő. Tőle azonban csak azt a választ kapták, hogy ha lesz bármi mondanivalójuk, azt időben közölni fogják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.